Τα ζώα ανέκαθεν αποτελούσαν πηγή έμπνευσης κάποιων καλλιτεχνών. Μάλιστα υπάρχουν έργα Τέχνης που έγιναν για να τιμηθεί το αγαπημένο τετράποδο μιας ολόκληρης περιοχής. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια αγάλματα ζώων που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Άλλα κρύβουν μία συγκινητική ιστορία κι άλλα στέκουν απλώς σε κάποιο σημείο, για να μας θυμίζουν τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στη φύση.


Οι άγριοι ίπποι είναι φτιαγμένοι από χαλκό και βρίσκονται στην πλατεία Williams στην περιοχή Las Colinas του Irving στο Τέξας. Δημιουργός τους ο Robert Glen.  Τα αγάλματα αυτά τα θαυμάζουν κάτοικοι και τουρίστες από το 1984. Δίπλα τους ακριβώς υπάρχει το μουσείο  «Mustangs of Las Colinas», στο οποίο εκτίθενται γλυπτά  του Robert Glen. Επίσης, ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να δει μία σύντομη ταινία σχετικά με το πώς δημιουργήθηκαν οι άγριοι ίπποι. (Να θυμίσουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του Τέξας ζούσαν παλιότερα άγριοι ίπποι).

πηγή φωτογραφίας: http://mustangsoflascolinas.com/

πηγή:  http://knowyourmeme.com/memes/tombili-chill-cat

Αυτή η στρουμπουλή γατούλα ήταν η αγαπημένη περαστικών και κατοίκων της περιοχής όπου σύχναζε στην Κωνσταντινούπολη.  Το όνομά της Tombili. Κι ενώ πολλοί πίστευαν ότι ήταν αρσενική γάτα, μάλλον ήταν θηλυκή. Η γατούλα αυτή λόγω βάρους δεν μπορούσε να μετακινηθεί εύκολα κι έγινε διάσημη όταν κάποιος το 2012 «ανέβασε» στο διαδίκτυο τη φωτογραφία της.

Μετά τον θάνατό της τον Αύγουστο του 2016, 17.000 άτομα υπέγραψαν την επιθυμία τους να γίνει ένα άγαλμά της. Έτσι κι έγινε…


Ο γορίλας αυτός που ξεκουράζεται, βρίσκεται σε γνωστό πάρκο με αγάλματα στη Σουηδία, στο Ängelsberg Sculpture Park. Στο ίδιο πάρκο υπάρχει το άγαλμα του κροκόδειλου, και αγάλματα πουλιών.


Στην περιοχή Killorglin στην Ιρλανδία γίνεται ετησίως ένα φεστιβάλ το Puck Fair. Οι ντόπιοι εκείνες τις μέρες κατεβάζουν μία κατσίκα από τους λόφους κι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της βάζουν κορώνα, καθώς αυτή η κατσίκα στέφεται βασιλιάς για όσο διαρκεί το φεστιβάλ. (πηγή: Wikipedia).


Το παλάτι Gyeongbokgung ήταν το κύριο παλάτι της δυναστείας  Joseon. Χτίστηκε το 1395 και βρίσκεται στη Σεούλ, στη Ν. Κορέα.  Τα αγάλματα των ζώων που βρίσκονται στο παλάτι είναι πραγματικά έργα Τέχνης.


πηγή: http://www.vetstreet.com/our-pet-experts/famous-animal-statues-across-america

To μπρούτζινο αυτό άγαλμα βρίσκεται στο πάρκο της πόλης Fort Benton στη Montana των Η.Π.Α. από το 1994. Ο Shep ήταν ένα πολύ πιστό τσοπανόσκυλο. Όταν το 1936 ο ιδιοκτήτης του αρρώστησε, το σκυλάκι τον ακολούθησε ως την πόρτα του νοσοκομείου κι όταν τελικά ο άνδρας πέθανε το σκυλί ακολούθησε το φέρετρο μέχρι το τρένο, όπου οδηγήθηκε για να μεταφερθεί ανατολικά. Επί πέντε χρόνια  ο Shep έψαχνε μάταια ανάμεσα στους ταξιδιώτες τον αγαπημένο του φίλο.

Κι αν η ιστορία αυτή σας θύμισε την υπόθεση της ταινίας  Hachi: A Dogs Tale του 2009 με πρωταγωνιστή τον Richard Gere, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία αυτή βασίστηκε σε μια άλλη αληθινή ιστορία. Στην αγάπη του πιστού σκύλου Akita Inu..

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.