Όταν ακούμε για εβδομάδα μόδας, ίσως το μυαλό μας πηγαίνει σε μέρη όπως το Παρίσι, το Μιλάνο, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Λιγότερο γνωστή- αλλά σημαντική για τον χώρο- είναι η εβδομάδα μόδας, που πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο στο Τορόντο.

Το Fashion Art Toronto είναι μια εβδομάδα Τέχνης και Μόδας, μια γιορτή σύγχρονης τέχνης και  σχεδίου με επιδείξεις, ζωντανές παραστάσεις, ταινίες με θέματα μόδας, εκθέσεις φωτογραφιών κι έργων τέχνης. Αυτή η ετήσια εκδήλωση πολλαπλών τεχνών παρουσιάζει σχεδιαστές, όχι μόνο από τον Καναδά, αλλά κι από άλλες χώρες και καλωσορίζει πάνω από 5.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των αγοραστών, των επιμελητών, των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. και των εραστών της μόδας και της τέχνης γενικότερα.

Ποιοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους σε δύο μήνες, (17-21 Απριλίου 2018), δεν έχει ανακοινωθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τις πέντε αυτές μέρες σε 50 σόου 100 σχεδιαστές θα δείξουν στο κοινό τις προτάσεις τους για εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους σχεδιαστές που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά:

MANIK GUNATILLEKE & ILZE BRIEDE
BONE & BUSK by KATHARINA MIOR
DU LARÉE by ANDY JONES
HOUSE of ETIQUETTE
KABS BOUTIQUE
NIQUE
ODAIN
STEPHEN M. LOBAN
STEVEN LEJAMBE
TOFARA
83 STUDIO
UNCUFFED LEATHER
TALA NEHLAWI
PADINA BONDAR DESIGNS
TULSI MACRAE
SARAH SPLINTER DESIGNS

Πηγή φωτογραφιών: https://fashionarttoronto.ca/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.