Πηγή φωτογραφίας: fazenda.co.uk

Κάθε χρόνο εικόνες χριστουγεννιάτικων δέντρων από κάθε γωνιά του πλανήτη «ταξιδεύουν» μέσα από τις οθόνες της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Δέντρα σε κεντρικές πλατείες, πλωτά δέντρα, δέντρα σε πλαγιές βουνών στέλνουν το δικό τους φως και το δικό τους μήνυμα. Επιλέξαμε εννέα από τα μεγαλύτερα και τα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, την πιο κεντρική πλατεία της πόλης.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.walksinsiderome.com/en/blog/about-rome/the-most-beautiful-christmas-trees-in-rome.html

Πλατεία Venezia στη Ρώμη: Το -22 μέτρων- δέντρο βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.

Πηγή φωτογραφίας: http://rainforestislandsferry.com/christmas-tree-nyc-2014.html

Κάθε χρόνο σε δελτία ειδήσεων βλέπουμε τα εντυπωσιακά πλάνα από την ημέρα της φωταγώγησης του δέντρου στο Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη, που συνοδεύεται από συναυλία γνωστών καλλιτεχνών.

Πηγή φωτογραφίας: Imgur

Η πόλη Βrasov θεωρείται μία από τις ωραιότερες της Ρουμανίας. Οι φωτογραφίες του χιονισμένου τοπίου κάνουν το στολισμένο δέντρο της πλατείας να δείχνει ακόμα πιο όμορφο.

Πηγή φωτογραφίας: Brilliant Tips – BrilliantTrips

Το δέντρο στην «πόλη του Οδυσσέα», τη Λισαβόνα,  μαγεύει ντόπιους και επισκέπτες.

Πηγή φωτογραφίας: fazenda.co.uk

Χωρίς αμφιβολία είναι το πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικό δέντρο. 3,1 εκατομμύρια λαμπάκια το κάνουν να ζυγίζει 542 τόνους. Το μεγαλύτερο πλωτό δέντρο του κόσμου βρίσκεται στο Rio de Janeiro.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.beijingrelocation.com/blog/staying-in-beijing-for-christmas/

Τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν ιδιαιτέρως στην Κίνα. Με το πέρασμα, όμως, των ετών η χώρα που εξάγει τόσα πολλά στολίδια στον υπόλοιπο κόσμο, υπέκυψε στη γοητεία του εορταστικού στολισμού. Η φωτογραφία είναι από δέντρο σε πλατεία του Πεκίνου.

Πηγή φωτογραφίας: http://christmasphotos.co/christmas-in-tokyo-japan-33-pictures/

Στο Τόκιο φαίνεται ότι αγαπούν πολύ αυτή την περίοδο του χρόνου. Οι δρόμοι στολίζονται με πολύχρωμα φώτα και σε κάθε σημείο της πόλης νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε πλατό γυρίσματος ταινίας Χριστουγέννων. Το δέντρο (Daiba Memorial Tree) αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης με υπέροχη θέα.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.amusingplanet.com/2014/12/gubbios-enormous-christmas-tree-on.html

Για το τέλος αφήσαμε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Gubbio στην Ιταλία. Το ύψος του: 650 μέτρα τουλάχιστον.  Με 250 πράσινα φώτα, περίπου 300 πολύχρωμα φώτα κι ένα αστέρι 1.000μ² πάνω από το δέντρο, δεν μας προκαλεί εντύπωση γιατί το 1991 μπήκε στο βιβλίο Guinness ως «το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.