Είναι σίγουρα μια διαφορετική εμπειρία, την οποία όμως δεν θα μπορέσουν να εκτιμήσουν όσοι έχουν υψοφοβία. Πρόκειται για εστιατόρια που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και είτε είναι κτισμένα σε υψόμετρο, είτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κυριολεκτικά «στον αέρα». Οι πιο τολμηροί σίγουρα θα θέλουν να επισκεφθούν κάποια από αυτά…

 

El Diablo:

Βρίσκεται στο νησί Λανθαρότε, που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο των Καναρίων Νήσων. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο, πάνω σε ανενεργό ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya. Μάλιστα οι σεφ χρησιμοποιούν τη γεωθερμική ενέργεια, (450-500 °C), για να μαγειρέψουν.

Το εστιατόριο προσφέρει πανοραμική θέα, νόστιμο φαγητό και μία μοναδική ευκαιρία να βρεθείτε τόσο κοντά σε ηφαίστειο. Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1824, οπότε οι επιστήμονες έδωσαν το πράσινο φως για τη λειτουργία του εστιατορίου.

(http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3105685/The-dangerous-BBQ-world-Lanzarote-restaurant-uses-VOLCANO-cook-food-450-degrees-Celsius.html)

 

Dinner in the sky:

(http://dinnerinthesky.com/)

Μια ιδέα που ξεκίνησε από το Βέλγιο κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ευρώπης, (ανάμεσά τους και η Αθήνα), σε μέρη της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, των Η.Π.Α., του Καναδά, της Κίνας. Ξεκίνησε το 2006, όταν η εταιρία επικοινωνιών Hakuna Matata σε συνεργασία με την εταιρία The Fun Group, που εξειδικεύεται στις εγκαταστάσεις ψυχαγωγικών πάρκων, ένωσαν τις δυνάμεις τους. Το αποτέλεσμα ήταν «το δείπνο στον ουρανό», που έχει επισκεφθεί ήδη 45 χώρες.

London Eye:

Βρίσκεται στο Λονδίνο κι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ρόδες του κόσμου. Αν είστε οι τυχεροί, θα δειπνήσετε σε ύψος 135 μέτρων, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσετε μια μαγευτική θέα, υπέροχο κρασί και γκουρμέ φαγητό πάνω από τον Τάμεση…

(https://www.londoneye.com)

 

Culi air: 

Σε αυτή την περίπτωση θα πετάξετε στον ουρανό, όχι μόνο από τη χαρά σας… Το αερόστατο πετάει πάνω από την Ολλανδία και οι αισθήσεις μαγεύονται από τις ομορφιές της υπαίθρου, αλλά και από τις γκουρμέ δημιουργίες των σεφ: (αστακός, λαβράκι, φραγκόκοτες κ.α.).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.