Πηγή: https://mymodernmet.com | Φωτογραφίες: Vladimir Migutin
Πηγή: https://mymodernmet.com | Φωτογραφίες: Vladimir Migutin

Ο Ρώσος φωτογράφος Vladimir Migutin επισκέφτηκε πρόσφατα την αποκλεισμένη περιοχή του Chernobyl, έχοντας στα χέρια του τη φωτογραφική του μηχανή. Τα 1.000 τετραγωνικά μίλια που περιβάλλουν τον πυρηνικό σταθμό είναι πλέον ένας παράξενος χώρος. 32 χρόνια μετά την καταστροφή, δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη παρουσία, όμως τα ζώα και τα φυτά συνεχίζουν κανονικά τους δικούς τους ρυθμούς ζωής.
Ο Migutin δήλωσε πως παραδόξως δεν αισθάνθηκε μελαγχολική την ατμόσφαιρα, όταν περιπλανιόταν στην περιοχή. Αντίθετα, ένιωσε ότι μεταφέρθηκε σε έναν «παράδεισο», έναν διαφορετικό πλανήτη.
Να θυμίσουμε ότι οι εκρήξεις στον πυρηνικό σταθμό στα εδάφη της Ουκρανίας έγιναν στις 26 Απριλίου 1986 και προκάλεσαν τον θάνατο αρχικά σε 19 εργάτες και 28 πυροσβέστες. Η λίστα των θυμάτων, όμως, δεν σταματά εκεί, καθώς τα χρόνια που ακολούθησαν, χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο και λευχαιμία οφείλονταν- σύμφωνα με τους επιστήμονες- στις μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών ουσιών που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις εκρήξεις. Με τη φωτογράφιση αυτή ο Ρώσος φωτογράφος θέλησε να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η φύση είναι ανθεκτική κι αναγεννιέται ακόμα και ύστερα από μεγάλες καταστροφές…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.