Από το φωτεινό λευκό, το γαλάζιο και το γκρι στο μπλε σκούρο, το μωβ και το καφέ… Oι προτάσεις των διακοσμητών για το 2018 αγγίζουν τα δύο άκρα, αλλά είναι το ίδιο ενδιαφέρουσες.  Δείτε κι επιλέξτε ανάμεσα στις διαχρονικές- ανοιχτές αποχρώσεις και τις μοντέρνες- σκούρες.


http://www.hgtv.com/design/hgtv-dream-home/2018/hgtv-dream-home-2018-great-room-pictures

Το δωμάτιο αυτού του παραθαλάσσιου σπιτιού είναι ευρύχωρο με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και με εκπληκτική θέα. Το λευκό στους τοίχους κάνει φωτεινό το σκηνικό.


http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g5056/home-trends-for-2018

 

http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g5056/home-trends-for-2018

Φωτεινά τα χρώματα και στην κουζίνα. Οι διακοσμητές προτείνουν, πέρα από το λευκό, ουδέτερα χρώματα όπως το κρεμ, το πολύ ανοιχτό γαλάζιο και το γκρι.


http://www.countryliving.com/home-design/decorating-ideas/g5056/home-trends-for-2018/

Το λευκό στους τοίχους είναι ιδανικό σε χώρους με σκουρόχρωμα ή πολύχρωμα έπιπλα.


https://www.thespruce.com/home-decor-trends-4154796

Από την άλλη, οι πιο σκούρες …προτάσεις θέλουν σκοτεινά χρώματα όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και τα έπιπλα.


https://www.thespruce.com/home-decor-trends-4154796

Το λευκό σίγουρα είναι διαχρονικό, αλλά όσοι το έχουν βαρεθεί μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα τάση: ένα μίγμα μπλε σκούρου και μαύρου, όχι απαραίτητα σε όλο το δωμάτιο, αλλά μόνο σε έναν τοίχο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το χρώμα αυτό να το χρησιμοποιήσετε σε δωμάτιο που είναι πάρα πολύ φωτεινό.


http://www.ladolcevitablog.com/wp-content/uploads/2014/07/JkCapri1404359145.jpg
http://www.utahhomes-realestate.com/wp-content/uploads/2015/03/black-white-modern-living-rooms.jpg
https://fthmb.tqn.com/Zk3KqJIwlFdCjqiXzyFVE8cl0M0=/1652×1086/filters:no_upscale()/Transitional-living-room-with-stone-fireplace-insert-58e12c853df78c51627a0d3a.png

Αν δεν είστε των…άκρων, μάλλον θα προτιμήσετε τον συνδυασμό ανοιχτών και μουντών αποχρώσεων. Ειδικά σε μεγάλα δωμάτια, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.