https://runningmagazine.gr/2017/11/4o-santa-run-2017-16-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άγιου Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης είναι ο πρωταγωνιστής των ημερών. Τον βλέπουμε σε εμπορικά κέντρα, σε υπαίθριες αγορές, του γράφουμε γράμματα, βγάζουμε μαζί του φωτογραφίες… Υπάρχουν, βέβαια, κάποια μέρη όπου μπορούμε να δούμε πολλούς Άγιους Βασίληδες, όχι να μοιράζουν δώρα, αλλά να τρέχουν, να παίρνουν μέρος σε αγωνίσματα, να διασκεδάζουν.  Ας ταξιδέψουμε να δούμε κάποια από αυτά…


Στο Samnaun της Ελβετίας στην έναρξη της σεζόν του σκι, πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα Άγιου Βασίλη, (ClauWau), στο οποίο παίρνουν μέρος 32 ομάδες. Οι παίκτες είναι ντυμένοι με τη στολή του Άγιου Βασίλη κι αγωνίζονται έχοντας έναν στόχο: να αναδειχθεί ο καλύτερος. Τα αγωνίσματα είναι πολλά: αναρρίχηση, αγώνας δρόμου με έλκυθρα και snowmobile και η συνολική διάρκειά τους έξι ώρες! H συμμετοχή είναι δωρεάν και ο λόγος που οι 128 συμμετέχοντες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι το έπαθλο. Ο νικητής κερδίζει $2,000. To παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου.


Στις 2 Δεκεμβρίου γίνεται για τέταρτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο του Ιρβάιν στην Καλιφόρνια αγώνας δρόμου. Το σύνθημα που βλέπει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου είναι: «Αυτή τη χρονιά τρέχεις για έναν σκοπό». Οι συμμετέχοντες φοράνε τον χαρακτηριστικό σκούφο κι ο καθένας τρέχει για τον φιλανθρωπικό σκοπό, που ο ίδιος επιλέγει. Στο τέλος του αγώνα όλοι παίρνουν ως δώρο τον σκούφο, τη γενειάδα, ένα μετάλλιο και μια κούπα με ζεστή ή κρύα σοκολάτα..

http://www.runforaclaus.com

http://www.greatsantarunsf.com/

Μένουμε στις Η.Π.Α. και μεταφερόμαστε στο San Francisco, όπου στις 10 Δεκεμβρίου γίνεται ο μεγάλος αγώνας δρόμου. Και η συγκεκριμένη διοργάνωση στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μάλιστα 3.000 άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους που ζουν στο San Francisco, θα λάβουν βοήθεια από το ποσό που θα συγκεντρωθεί.


https://runningmagazine.gr/2017/11/4o-santa-run-2017-16-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/

Κι αν ζηλέψατε και θέλετε να πάρετε κι εσείς μέρος σε έναν αντίστοιχο αγώνα, αυτό είναι εύκολο. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Santa Run στη Γλυφάδα. Φορέστε τη στολή και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διασχίσετε μία διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων στο κέντρο της αγοράς της Γλυφάδας με αφετηρία και τερματισμό το Holmes Place Club Γλυφάδας, (Γρηγορίου Λαμπράκη 83).
Το κόστος συμμετοχής για τον κάθε δρομέα είναι 12 ευρώ, (στο ποσό περιλαμβάνεται η στολή του Άγιου Βασίλη). Τα έσοδα θα διατεθούν φέτος στην ΑΜΚΕ «Charity4U», η οποία έχει ως στόχο να βοηθά νέους αθλητές να εκπληρώσουν το όνειρο συμμετοχής τους σε διεθνείς αγώνες, τιμώντας τη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210- 6196791, 210 9690096, 210 3259400.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.