Imgur

Είναι κάποια από τα πιο παράξενα κτίρια στον κόσμο. Άλλα δημιουργηθήκαν για να προσελκύσουν τα βλέμματα κι άλλα το κατάφεραν, χωρίς να το έχουν επιδιώξει οι δημιουργοί τους. Ας κάνουμε, λοιπόν ένα ταξίδι από τη Γερμανία και την Αυστρία ως την Ινδία και την Αλάσκα.  


wikipedia
wikipedia

Krzywy Domek: Στα πολωνικά σημαίνει το μικρό, στραβό σπίτι. Βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Sopot της Πολωνίας κι αποτελεί ένα τμήμα του εμπορικού κέντρου Rezydent. Η αρχιτεκτονική εταιρία Szotyńscy & Zaleski που ανέλαβε την κατασκευή του, εμπνεύστηκε το σχέδιο από ζωγραφιές παραμυθιών. Κτίστηκε το 2004.


Imgur

To «ανάποδο σπίτι» βρίσκεται από το 2012 στο Terfens της Αυστρίας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε οκτώ μήνες. Πρόκειται για δημιουργία των Πολωνών αρχιτεκτόνων Irek Glowacki και Marek Rozanski και το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες τουρίστες.


Laughing Squid

Από το 2012 το κτίριο-ψάρι στεγάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης της Αλιείας στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας. Λειτουργεί ως συντονιστικός μηχανισμός μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών, που σχετίζονται με την αλιεία.


Pinterest

Στη Δρέσδη της Γερμανίας, στη φοιτητική-καλλιτεχνική συνοικία Neustadt Kunsthofpassage ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα από τα πιο ασυνήθιστα αξιοθέατα: «τον τοίχο του χωνιού». Είναι σχεδιασμένος από τους καλλιτέχνες Annette Paul, Christoph Roßner και André Tempel. Όταν βρέχει, το νερό τρέχει μέσα στις υδρορροές και καταλήγει σε χωνιά, παράγοντας ήχο σαν από μουσικό όργανο.


 

Wikipedia

«Το χαρούμενο σπίτι Rizzi», αν και είχε ως στόχο να φέρει τη χαρά, κατάφερε να διχάσει τους κατοίκους στο Brunswick της Γερμανίας και να δυσαρεστήσει κυρίως τους ηλικιωμένους. Πήρε το όνομά του από τον καλλιτέχνη James Rizzi, ο οποίος το ζωγράφισε το 2001, σε μια προσπάθεια να μεταμορφωθεί η περιοχή όπου βρισκόταν η ερειπωμένη κατοικία ενός δούκα. Πλέον έχει γίνει δημοφιλές αξιοθέατο και υπάρχουν σκέψεις να αλλάξουν όψη- με αντίστοιχο τρόπο – κτίρια και σε άλλες περιοχές.


ww.trendir.com

Είναι γνωστό ως «το σπίτι του Dr. Seuss», παρά το ότι ο γνωστός Αμερικανο-Γερμανός  συγγραφέας- εκδότης-ποιητής- σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων δεν έζησε ποτέ σε αυτό, ούτε το σχεδίασε. Οι κάτοικοι της περιοχής επίσης το ξέρουν ως «Goose Creek Tower», καθώς πραγματικά θυμίζει περισσότερο πύργο, παρά σπίτι. Κτίστηκε από τον δικηγόρο Philip Weidner. Το αρχικό κομμάτι του σπιτιού κατασκευάστηκε ύστερα από πυρκαγιά και τα γύρω δέντρα τότε ήταν πολύ χαμηλά. Καθώς τα χρόνια περνούσαν και τα δέντρα ψήλωναν, ο ιδιοκτήτης δεν είχε πλέον θέα και πήρε την απόφαση να κτίσει επιπλέον ορόφους. Το κτίριο ολοκληρώθηκε σε δέκα χρόνια. Μετά τον θάνατό του Weidner ο… πύργος ήταν εγκαταλελειμμένος για δέκα χρόνια, μέχρι να αγοραστεί από τον νέο του ιδιοκτήτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.