Αν είστε λάτρεις των ταινιών τρόμου, τότε σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν οι συγκεκριμένες τούρτες, καθώς τα θέματά τους είναι εμπνευσμένα από θρίλερ. Αυτή η περίεργη, φαγώσιμη…τέχνη έχει αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους κι όπως ήταν αναμενόμενο ο αριθμός των ατόμων που τις φτιάχνουν, σταδιακά αυξάνεται.

 

 

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό, που κοιτάζοντας τα περίεργα αυτά γλυκίσματα είναι σαν να βλέπουμε ηθοποιούς μεταμφιεσμένους.

Η Heidi Dahlenburg είναι cake artist, δηλαδή σεφ ζαχαροπλαστικής, που δημιουργεί γλυκά έργα τέχνης. Πρόσφατα ξένη ιστοσελίδα πρόβαλλε βίντεο, το οποίο παρουσίασε τη δουλειά της ως μία από τις πιο διασκεδαστικές δουλειές του κόσμου κι εκείνη συμφωνεί απολύτως.

Στο κανάλι της στο YouTube ανεβάζει βίντεο με οδηγίες για το πώς φτιάχνονται οι τούρτες αυτές. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη βάση είναι ίδια με αυτά που χρειάζεται κάθε κοινή τούρτα: παντεσπάνι, σοκολάτα, ζαχαρόπαστα. Κι όσο κι αν φαίνεται περίεργο, όλα τα κομμάτια και τα μέρη του γλυκού αυτού γλυπτού είναι βρώσιμα.

Φυσικά οι cake artists ασχολούνται και με πιο… παιχνιδιάρικα θέματα. Μπορούν να αναπαραστήσουν γνωστούς ήρωες παραμυθιών, υπαρκτά πρόσωπα, ακόμα και το αγαπημένο κατοικίδιο του πελάτη.

Το κόστος τους είναι πιο υψηλό από αυτό των πιο απλών γλυκών, αλλά σίγουρα είναι μια πρωτότυπη ιδέα για ένα ξεχωριστό πάρτι ή μια ιδιαίτερη περίσταση.

Πηγή φωτογραφιών: Λογαριασμός της Heidi Dahlenburg  στο Facebook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.