Το 2009 δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο, υποθαλάσσιο μουσείο τέχνης το MUSA, (Museo Subacuático de Arte), στα νερά που περιβάλλουν το Κανκούν, το Isla Mujeres, (νησί) και τον Punta Nizuc, (ύφαλος). Το μουσείο είναι έργο του Roberto Díaz Abraham, πρώην Προέδρου του Ναυτικού Συνδέσμου του Κανκούν και του Jaime González Cano, Διευθυντή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι εμπνευστές του μουσείου ήταν να προσλάβουν τον Άγγλο γλύπτη Jason deCaires Taylor.

Σήμερα, το MUSA έχει πάνω από 500 μόνιμα αγάλματα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά, υποθαλάσσια αξιοθέατα τέχνης στον κόσμο. Όλα τα γλυπτά είναι στερεωμένα  στον πυθμένα, κατασκευάζονται από ειδικά υλικά, καταλαμβάνουν επιφάνεια άνω των 420 τετραγωνικών μέτρων και ζυγίζουν πάνω από 200 τόνους.


Πώς μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το μουσείο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ειδικά σκάφη. Αυτή η εκδρομή προσφέρει μία μοναδική θέα στον ωκεανό. Ο επισκέπτης βλέπει όλα τα αγάλματα, χωρίς να βραχεί!


Οι λάτρεις της κατάδυσης μπορούν να απολαύσουν από πιο κοντά τα έργα Τέχνης.

Το μουσείο υποδέχεται 750.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φυσικά αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της περιοχής, καθώς το προβάλλουν πολλά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

 

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: http://musamexico.org/

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.