Πηγή φωτογραφίας: http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/worlds-first-flying-sports-car-11694815

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, (το 2019). Η εταιρία Samson Motors σχεδίασε το πρώτο σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο, που μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 200 μίλια / ώρα και να πετάξει μέχρι 13.000 πόδια, (3962 μέτρα). Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα κοστίζει £90.000, (περίπου 102.000 ευρώ).

Το Switchblade λειτουργεί ως κανονικό αυτοκίνητο και μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να μετατραπεί σε αεροσκάφος. Η μετατροπή από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος κι αντίστροφα γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο. Μετά την κάθε πτήση, το αυτοκίνητο επιστρέφει στην κατάσταση οδήγησης, αποθηκεύοντας με ασφάλεια τα πτερύγια. Διαθέτει καθίσματα για δύο άτομα και χώρο αποσκευών για αντικείμενα που ζυγίζουν έως 23 κιλά.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/worlds-first-flying-sports-car-11694815

Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από ιταλικό σχέδιο με τρόπο ώστε να παράγει μια κάτω δύναμη στους έντονους ανέμους, σταθεροποιώντας το ελαφρύ όχημα στον δρόμο.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/worlds-first-flying-sports-car-11694815

Βέβαια, δεν αρκεί κάποιος να έχει χρήματα για να κυκλοφορήσει με αυτό το αυτοκίνητο. Απαιτείται και άδεια πιλότου ιδιωτικού αεροσκάφους, πέρα από την άδεια οδήγησης.

Υπάρχουν τρεις εκδοχές του πρωτοποριακού αυτοκινήτου: Το Snowbird, για ψυχρότερα κλίματα, το Trek, για βαριά προσγείωση και το Aurora, το οποίο είναι ένας συνδυασμός του Snowbird και του Trek.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας κατασκευής του το Switchblade μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί σε οποιοδήποτε δημόσιο αεροδρόμιο. Επίσης στόχος είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διατάξεις τόσο για τα υβριδικά όσο και για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης κι εκκρεμεί να βρεθεί μια κατάλληλη λύση για μπαταρία.

Υπομονή, λοιπόν, ως το 2019…

Πηγή πληροφοριών: www.mirror.co.uk

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.