Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως -με πιο πρόσφατη αυτή του Broadway και πρωταγωνιστή τον Danny DeVito- ανεβαίνει τον φετινό χειμώνα στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ με μια μοναδική διανομή. Οι διαχρονικές αλήθειες του έργου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα ζωντανεύουν και φωτίζονται από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε έναν κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του «ΙΛΙΣΙΑ» για να ερμηνεύσει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Gregory Solomon, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής  ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια, για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στον ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.

Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει, ώστε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευαισθησία και τη δύναμη, το δίκαιο και την ανάγκη… Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει και τόσο, αλλά πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής γιατί αλλιώς έχει πεθάνει…

Κριτική από το madeindreams: Ποιος ευθύνεται για τις επιλογές μας; Είμαστε αθώοι ή δειλοί; Κι όταν πρέπει να σταθούμε απέναντί τους έχουμε το θάρρος να δούμε την αλήθεια;  Μπορούμε να ακούσουμε κάτι πέρα από αυτό που αντέχουμε, πέρα από την αλήθεια που δημιουργήσαμε ως άλλοθι για όσες αποφάσεις δεν τολμήσαμε να πάρουμε;

Ένα έργο, για να είναι αριστουργηματικό, πρέπει να βρεθούν και οι κατάλληλοι ηθοποιοί που θα μπορούν να «μεταφέρουν» τα μηνύματά του στους θεατές. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις καλύτερες της φετινής σεζόν και χάρη στην εξαιρετική διανομή των ρόλων.

 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υποδύεται τον παλαιοπώλη με τόσο φυσικό τρόπο, σαν να γράφτηκε ο ρόλος ακριβώς για εκείνον. Η συμβολή του είναι η πιο σημαντική, καθώς είναι ο ρόλος που σε κάνει να γελάσεις τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι, που σε έφερε αντιμέτωπο με το παρελθόν σου και τα λάθη σου και θα μπορούσε να σε «ρίξει». Αυτή η διαρκής εναλλαγή από τη συνειδητοποίηση στο γέλιο γίνεται επιτυχημένα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Όλοι οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί, αλλά θα σταθούμε στην ευχάριστη έκπληξη, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, που με το υποκριτικό του ταλέντο μάς κάνει να αντιληφθούμε, όσα δεν λέει ο ήρωας του έργου με τα λόγια.

——————————————-

Για την εορταστική περίοδο 2017-2018, το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Χριστούγεννα:

Παρασκευή 22/12: 21:00, Σάββατο 23/12 21.00, Δευτέρα 25/12 στις 21:00, Τρίτη 26/12 στις 21:00, Τετάρτη 27/12 στις 19:00, Παρασκευή 29/12 στις 21:00 και Σάββατο 30/12 στις 21:00

Πρωτοχρονιά:

Δευτέρα 1/1 στις 21:00, Τρίτη 2/1 στις 21:00, Τετάρτη 3/1 στις 19:00 και Παρασκευή 5/1 στις 21:00

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.