Η νέα ατομική έκθεση  του καλλιτέχνη Γιώργου Μπαρδάκα με τον τίτλο «Απόπλους» εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά  την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  στις 19.00. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 28 Νοεμβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή καθημερινές 12.00-14.00 και 18.00 έως 21.00   Σάββατο/Κυριακή 11:00 – 14:00  &  18:00 – 21:30. 

 

Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις του σε σπουδαίους χώρους στην Αθήνα και το Παρίσι, ο Γιώργος Μπαρδάκας θα παρουσιάσει τα νέα έργα του με μεικτές τεχνικές στον υπέροχο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη και την έκθεση: Ο Γιώργος Μπαρδάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Στα έργα του χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, προσπαθώντας να δώσει την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων. Η θάλασσα υπήρξε το ερέθισμα στην εικαστική του έκφραση. Με πρωταγωνίστριες τις νότες του μπλέ… ηρέμησε με τα καράβια, ταξίδεψε, μελαγχόλησε, ονειρεύτηκε, σταμάτησε τον χρόνο μέσα σε ξύλα παλιά, σχοινιά λεπτά, καρφιά, σύρματα, κόλλες, υφάσματα, χρώματα……

Ο «Απόπλους» δεν είναι προς άγνωστη κατεύθυνση, ο πειραματισμός με τα υλικά δεν είναι άνευ λόγου και αιτίας. Ο προορισμός δεν αποκαλύπτεται ακόμη. Γίνεστε μέτοχοι της προσωπικής του πορείας, της ματιάς του πάνω στη ζωή και στο ταξίδι αυτό.

Τα έργα φανερώνουν την ύπαρξη ενός κόσμου διαφορετικού της σημερινής πολυδαίδαλης κοινωνίας.

«Απόπλους» λοιπόν με την αποδοχή του παρελθόντος και την αγάπη του παρόντος.

 

Έχει στο ενεργητικό του

-Προσωπική έκθεση (ΕΝΟΤΗΤΕΣ {3}) στο Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

-Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση (17 moments) στη γκαλερί ARTSHOT Ακρόπολη.

Προσωπική έκθεση (ότι Ακούν τα μάτια) στη Coco-mat Kολωνάκι / Αθήνα.

Προσωπική έκθεση (Ce que les yeux entedent) Coco-mat Paris / France

-Έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.