Υλικά:

ΒΑΣΗ
400 γραμ μπισκότα κανέλας τριμμένα
150 γραμ βούτυρο

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
500 γραμ φυτική κρέμα γάλακτος
300 γραμ τυρί κρέμα
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
3 μήλα κομμένα σε κύβους
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
1 πορτοκάλι χυμό κ ξύσμα κ λίγο νερό μισό φλυτζάνι
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστάνη

1 κ σ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά να ποτίσει καλά το βούτυρο τα αλεσμένα μπισκότα.
Στρώνουμε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας που αφαιρείται το στεφάνι τα μπισκότα και τα πατάμε με το χέρι για να έχουν παντού το ίδιο πάχος και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανιλιες κι αφού γίνει σαντιγί αφράτη, ρίχνουμε την κρέμα τυριού την οποία έχουμε αφήσει από πριν εκτός ψυγείου.
Ανακατεύουμε απαλά στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να έχουμε την τέλεια κρέμα τυριού πάντα απαλά.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
Τώρα ήρθε η ώρα να καραμελώσουμε τα μήλα.
Παίρνουμε αντικολλητικό τηγανι και ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους, ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, κανέλα και ζάχαρη κι ανάβουμε μέτρια φωτιά.
Περιμένουμε να αρχίσουν να βράζουν μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη και περιμένουμε περίπου 20 λεπτά.
Μόλις δοκιμάσουμε τα μήλα και το σιρόπι οτι καραμελώσανε, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και περιμένουμε άλλα τρία λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τότε ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά με κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.