Υλικά:
1 1/2 κιλό μπούτι χωρίς κόκκαλο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
15 δαμάσκηνα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι κονιάκ
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι πιπέρι

ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΑ:

Υλικά:

15 κάστανα βρασμένα
4 κ. σ. φρυγανιά τρίμμα
50 γραμ. βούτυρο
2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. μυρωδικά θρούμπι θυμάρι
αλάτι πιπέρι
μεμβράνη διάφανη και λαδόκολλα

Εκτέλεση:
Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι φρεκοκομμένο σε όλο το χοιρινό
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε.
Έχουμε μαρινάρει τα δαμάσκηνα στο κρασί και το κονιάκ.
Γεμίζουμε το ρολό με τα πράσα και τα δαμάσκηνα και το κλείνουμε σε ρολό.
Ετοιμάζουμε την κρούστα, χοντροκόβουμε τα κάστανα, ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το βούτυρο και τη μουστάρδα, αλείβουμε γύρω γύρω το ρολό και το κλείνουμε στη λαδόκολλα. Μετά το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
Το βάζουμε να ψηθεί στους 200β για 1 1/2 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με ρύζι αρωματικό Basmati ή πουρέ πατάτας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.