Wikipedia

Συνήθως, όταν ακούμε για ρομαντικούς προορισμούς, το μυαλό μας πηγαίνει σε πολύ συγκεκριμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα μέρος, όμως, μπορεί να είναι μαγευτικό, ακόμα κι αν είναι μικρότερο σε έκταση, χωρίς πολλά φωτά, θόρυβο και πελώρια κτίρια. Χωριά της Ευρώπης, που έχουν ξεχωρίσει για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, είναι τα παρακάτω.

Το χωριό Bled βρίσκεται στη Σλοβενία. Παρά το ότι είναι μικρό, έχει πολλά αξιοθέατα. Ένα από αυτά το κάστρο του 12ου αιώνα, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού και προσφέρει μία μοναδική θέα στο γραφικό νησάκι στη μέση της λίμνης. Υπάρχει ένας θρύλος που λέει πως όποιος επισκεφτεί την εκκλησία του νησιού και χτυπήσει την καμπάνα, θα πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα. Η καμπάνα της εκκλησίας λέγεται πως έφτασε στις αρχές του 16ου αιώνα στο νησί από τον ίδιο τον πάπα. Η καμπάνα που είχε αρχικά η εκκλησία και ήταν δωρεά μιας χήρας, σε ανάμνηση του συζύγου της που πνίγηκε στη λίμνη, κατέληξε στον πάτο της λίμνης ύστερα από καταιγίδα.
Στο νησάκι οι επισκέπτες φτάνουν με το pletna, (ξύλινη βάρκα). Ακόμα κι αν δεν γίνουν όσα ονειρεύεστε χτυπώντας την καμπάνα, σίγουρα θα θυμάστε τη βόλτα στο νησάκι με το αγαπημένο σας πρόσωπο για πάντα!

www.slovenia.info
www.slovenia.info
www.slovenia.info

Είναι γνωστό και ως η «Βενετία του Βορρά» λόγω των καναλιών του και είναι  ιδανικό μέρος για ερωτευμένους. Το χωριό Giethoorn βρίσκεται στη βόρεια Ολλανδία κι έχει 180 γέφυρες. Το προτιμούν όσοι αγαπούν την ησυχία και είναι δημοφιλής προορισμός για τους Κινέζους.

fineartamerica.com

https://giethoorntourism.com/
https://giethoorntourism.com/

Τρεις ώρες μακριά από τη Βιέννη και μόνο μία ώρα από το Salzburg συναντάμε το Hallstätt, το στολίδι της Αυστρίας. Το γραφικό αυτό χωριό – λόγω θέσης- το προτιμούν Αυστριακοί κι αλλοδαποί τουρίστες, ακόμα και για ημερήσιες αποδράσεις.  Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό: η λίμνη με φόντο τα ψηλά βουνά και τα υπέροχα κτίρια. Δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο τόπος αυτός έχει εμπνεύσει πολλούς ρομαντικούς ποιητές και ζωγράφους.

www.austria.info
www.austria.info
www.austria.info

Πολλοί θεωρούν το Bibury το ωραιότερο χωριό της Αγγλίας. Τα πετρόκτιστα σπίτια του 17ου αιώνα αποτελούν το στολίδι της περιοχής και θυμίζουν σκηνικό ταινίας εποχής. Απέχει 1ώρα και 45 λεπτά από το Λονδίνο.

bibury.com
Wikipedia
bbc.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.