🌲🌲🌲🌲
Υλικά
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
 1/2 φλιτζάνι φλούδες κίτρου ή σύκο γλυκό του κουταλιού
χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμός και ξύσμα 1 μανταρινιού
50γρ. καρύδια
50γρ. αμύγδαλα
50γρ. φουντούκια
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
300γρ. βούτυρο
300γραμ Καστάνη ζαχαρη
6 αυγά
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει
1 π  γλυκό ή κονιάκ
2 κ γ μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγο αλεύρι για τα φρούτα
Βούτυρο κ αλεύρι για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε όλα τα ξερά φρούτα να μαλακώσουν με το κρασί για 2 ώρες περίπου (ή και από την προηγούμενη μέρα).
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα σαν κρέμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αφού τρίψουμε όλα τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς στο multi, τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Μετά τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μείγμα με τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα.
Στραγγίζουμε τα φρούτα από το κρασί και τα ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι να στεγνώσουν. Τα προσθέτουμε στο κέικ ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Το κρασί το φυλάμε, γιατί θα το χρειαστούμε για να σβήσουμε κρέας ή κρεμμύδια για κάποια συνταγή που χρειάζεται κρασί !!!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ 25εκ. Ρίχνουμε το μείγμα, ανάβουμε το φούρνο στους 180°C και μόλις σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου, όταν κρυώσει στολίζουμε με το γλάσο, ετοιμάζουμε γλάσο με 5 κ σ άχνη κ 1 κ σ γάλα αμυγδάλου βανίλια σκόνη μια δόση.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε υφή κρεμωδη
Απλώνουμε λίγο γλάσο στην επιφανεια κ ρίχνουμε  κόκκινη τρούφα ή μια φράουλα κατεψυγμένη κ λιωμένη  κ μετά πάλι γλάσο, αφήνουμε να τρέξει κ να στεγνώσει.
Στολίζουμε με φύλλα από ζαχαρόπαστα κ μπαλίτσες κόκκινες  που σχηματίζουμε.
Πέτυχε το κέικ ; Συγχαρητήρια! Μην ξεχάσετε όμως το φλουρί!
Καλη Επιτυχία 🌲🌲🌹
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.