Το πρώτο διεθνές Masterclass για νέους μαέστρους της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών ολοκληρώνεται το Σάββατο 9 Μαρτίου. Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου και οι μουσικοί της Φιλαρμόνιας θα επιλέξουν τους καλύτερους από τους νέους μαέστρους από όλον τον κόσμο, που θα λάβουν μέρος και θα συνεργαστούν μαζί τους για την τελική συναυλία, που θα δοθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19:00  στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», με ελεύθερη είσοδο. Ο τελικός νικητής του διαγωνισμού θα προσκληθεί να διευθύνει μια συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών κατά την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04/03 ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/03:

Το πρώτο διεθνές Masterclass για νέους μαέστρους της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών διεξάγεται στις αρχές Μαρτίου υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του διεθνούς φήμης και προβολής Έλληνα μαέστρου, Μιχάλη Οικονόμου. Ύστερα από προσεκτική επιλογή των πάνω από 100 αιτήσεων που υποβλήθηκαν από νέους αρχιμουσικούς από όλον τον κόσμο, επελέγησαν μόνο 14, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα εξαήμερο εντατικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών μαθημάτων και προβών και θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν την εξαιρετική αυτή Ελληνική ορχήστρα σε αριστουργηματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Την προτελευταία μέρα του σεμιναρίου οι μουσικοί της ορχήστρας θα επιλέξουν τους επτά καλύτερους από τους νέους μαέστρους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διευθύνουν τη γενική δοκιμή και την τελική συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην έδρα της ορχήστρας, τον Χώρο τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» στον Άλιμο, με ελεύθερη είσοδο. Ο νικητής του διαγωνισμού θα προσκληθεί να διευθύνει μια συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών κατά την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο.

 

Τα συμφωνικά έργα πάνω στα οποία θα διεξαχθεί το Masterclass είναι τα εξής:

Mozart, Εισαγωγή «Μαγικός αυλός»

Haydn, Συμφωνία αρ. 104

Beethoven, Συμφωνία αρ. 7

Brahms, Συμφωνία αρ. 2

MahlerAdagietto από τη Συμφωνία αρ. 5

 

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», Πυθαγόρα 8, Άλιμος

Δευτέρα, 4 έως Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.