Υλικά
5 αβγά φρέσκα
800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες σε σκόνη
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
καλό και ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα 300γρ. μέλι
300γρ. καρύδια για το μέλωμα
λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη πολύ καλά για να αφρατέψουν και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ρίχνουμε στα αβγά και ζυμώνουμε απαλά βουτώντας τα χέρια μας στο βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και αφράτη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου. Μετά ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτό φύλλο, παίρνουμε τον κόφτη με ροδέλα (δαντελωτή) και κόβουμε σε λωρίδες.
Αφού ανοίξουμε όλα τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε λευκές βαμβακερές πετσέτες και τα σκεπάζουμε για να κρατήσουν την υγρασία τους.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λωρίδες μεγέθους 7×30εκ. Για να διατηρήσουμε το κυκλικό σχήμα στο τηγάνι, τηγα
νίζουμε σε καυτό λάδι κρατώντας δύο πιρούνια.
Αφού τηγανίσουμε όλες τις δίπλες, τις μελώνουμε και τις ραντίζουμε με αλεσμένα καρύδια και άχνη.
Καλη Επιτυχία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.