Εκτροχιασμός του κρατικού προϋπολογισμού και… έπαινοι!

Δημήτρης Μάρδας

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός εκτροχιάζεται από τον Γενάρη ως και τον Μάρτιο (προ του Κορωνοϊού περίοδος) ο εκεί υφυπουργός ο υπεύθυνος για το κρατικό ταμείο ο κος Σκυλακάκης αναβαθμίζεται σε Αναπληρωτή Υπουργό! Πρωτότυπες αξιολογήσεις…

Μετά τον Απρίλιο, ευτυχώς για την κυβέρνηση «έσκασε» ο Κορωνοϊός, οπότε μπερδεύονται οι διαχειριστικές κακοτεχνίες με τις έκτακτες δαπάνες-μείωση εσόδων, που οδηγούν σε νέο εκτροχιασμό.

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ιδίως των κρατικών δαπανών, δεν έχει χρώμα γαλάζιο ή κόκκινο ή πράσινο. Είναι θέμα τάξης, πειθαρχίας, «κοψίμματος» κάθε ρουσφετιού, σωστών προβλέψεων και εφαρμογής ενός νόμου που ψηφίσθηκε από τη Βουλή, αυτού του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020. Ο εκτροχιασμός του από τον πρώτο μήνα της χρονιάς, που σκιαγραφείται από τις αποκλίσεις ανάμεσα στις προβλέψεις και τις πραγματικές εξελίξεις, θέλει ταλέντο. Και φαίνεται ότι οι ταλαντούχοι όχι απλώς δεν μας λείπουν, αλλά μάλλον αναβαθμίζονται!!!

(βλ. απολογιστικά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, στο link https://tvxs.gr/news/ellada/ianoyarios-martios-kratikos-proypologismos-stin-kopsi-toy-ksyrafioy?fbclid=IwAR3gYv_ZYajfWy0HUElDuaCiNdKqodA8FvXaLvviDI9-WO9sSZte70R_zn4 )

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.