Η Ελπίδα Σταθάτου «κατακτά» την καρδιά του θεατρικού Λονδίνου παρουσιάζοντας το έργο «Stegosaurus» από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου στο «NETWORK THEATRE VAULT FESTIVAL» . Η ελληνίδα ηθοποιός, που ζει κι εργάζεται ως ηθοποιός στην καρδιά της θεατρικής Ευρώπης, παρουσιάζει και πάλι την παράσταση, που το περασμένο καλοκαίρι παίχτηκε στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου (C Royale Theatre), το μεγαλύτερο φεστιβάλ θεάτρου στον κόσμου.
Η παράσταση μετά τις καταπληκτικές κριτικές του Εδιμβούργου για την «αδυσώπητη, ειλικρινή και μαγευτική της ερμηνεία» (★★★★★ Broadway Baby) (★★★★ Fringe Guru) συνεχίζει το ταξίδι της στο VAULT Festival στην καρδιά του Λονδίνου. To VAULT είναι ένα φεστιβάλ δύο μηνών που σκοπό έχει να φέρει στο Λονδίνο τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς από διάφορα μέρη στον κόσμο.

Η παράσταση μιλά για ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της εποχής μας, τη νευρική ανορεξία. Ο «Στεγόσαυρος» ρίχνει μια καυστική ματιά στις συναισθηματικές και διατροφικές διαταραχές που καταστρέφουν τις ζωές πολλών ανθρώπων, εστιάζοντας στην αληθινή ιστορία μιας τριαντάχρονης γυναίκας. Η ύπαρξη της πρωταγωνίστριας κινείται μεταξύ βουλιμίας, ανορεξίας, κατάχρησης ουσιών, συναισθηματικής κακοποίησης κι αποστασιοποιημένου σέξ. Κρατώντας σαφείς αποστάσεις όμως από κάθε είδος αυτολύπησης και σοβαροφάνειας, το έργο ξεχωρίζει για τις έντονες εναλλαγές ρυθμού και διάθεσης. Με αιχμή του δόρατος την αμεσότητα της ερμηνείας της Σταθάτου, ο «Στεγόσαυρος» παρουσιάζει με ρεαλισμό, χιούμορ αλλά και συμπόνια την πάλη των ατόμων με διανοητικές διαταραχές, αυτό το τέρας που τους «ροκανίζει» το μυαλό.

Η Ελπίδα, αφού τελείωσε τις σπουδές της στην ψυχολογία αποφασίζει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Έτσι ξεκίνησε το συναρπαστικό της ταξίδι στο Λονδίνο με σχεδόν μοναδικές αποσκευές την πίστη και λατρεία της στο θέατρο και τη νεανική της δύναμη. Εκεί θα περάσει τις εξετάσεις στη σχολή που ονειρεύεται, έχοντας δοκιμαστεί σε αρκετές οντισιόν. Ύστερα από αρκετές εμπειρίες και συμμετοχές σε παραγωγές στο Λονδίνο, αποφάσισε να κάνει την πρώτη δική της παραγωγή στο θέατρο με το έργο «Stegosaurus». Έτσι ανοίγει μόνη της τις πόρτες σε σημαντικά θεατρικά φεστιβάλ και συγκινεί με τη γεμάτη τρυφερότητα ερμηνεία της και κατανόηση για την ψυχική νόσο. Το Fringe Review περιέλαβε τον «Στεγόσαυρο» στις προτεινόμενες παραστάσεις του καλοκαιριού, χάρη στην επιτυχία της παράστασης να εξερευνήσει το ανθρώπινο σθένος και την πολυπλοκότητα της ζωής στη σύγχρονη κοινωνία, μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες της συγγραφέως Έρσης Νιαότη.

Trailer της παράστασης:
http://vaultfestival.com/whats-on/stegosaurus

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.