Η θεατρική ομάδα ΣΥΝ-ΘΉΚΗ, αμέσως μετά το τέλος των παραστάσεων του Ιψενικού Μπόρκμαν, ασχολείται για πρώτη φορά -στα 13 χρόνια της θεατρικής παρουσίας της- με ένα νεοελληνικό έργο. Ανεβάζει στα τέλη Μάρτη στο «θέατρο της Ημέρας» και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο της Μαρίας Μακρή «Ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος», σε σκηνοθεσία της Μαίης Σεβαστοπούλου.

Τρεις μεσήλικες αδελφές βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της τέταρτης -με νοητική υστέρηση-αδελφής τους από τον μοναδικό άντρα της οικογένειας. Οι ίδιες κρατούν μια παθητική στάση, καθιστώντας  εαυτούς λίγο ή πολύ συνένοχους. Όταν αυτός πεθαίνει, η εξουσία που ασκούσε πάνω τους ξεθωριάζει. Όμως  δεν θα πάψει να ηχεί δίπλα τους μονότονα και βασανιστικά  η φωνή του θύματος, που επαναλαμβάνει φράσεις επιφανειακά ακατάληπτες – σαν εμμονικό μοτίβο ενός λυπητερού τραγουδιού : «παλιοθήλυκο τι μου έχεις κάνει;», « αν δεν κάτσεις, θα σε σκοτώσω με το όπλο», « το φοβάμαι το όπλο, το φοβάμαι». Έχει έρθει η ώρα να δουν κατά πρόσωπο τις ευθύνες τους και να μοιράσουν τις ενοχές τους κι αυτό θα γίνει μέσα από ένα σκληρό παιχνίδι αυτογνωσίας. Το έργο μιλάει για εκείνα τα καλά κρυμμένα μυστικά, που πάντα υπήρχαν κι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τις διαδικασίες αυτές που οδηγούν στην απόκρυψη της οικογενειακής βίας, στην ανοχή και την υπόθαλψή της. Τελικά πόσο αθώος μπορεί να είναι ένας μικρός νυχτερινός θόρυβος;

Παίζουν (αλφαβητικά):

Μαρία Μακρή, Δέσποινα Πόγκα, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαίη Σεβαστοπούλου.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη.

 

 

Έναρξη: 22 Μαρτίου

Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο: 21:00

Διάρκεια: 95’

Γενική είσοδος: 10€

Προπώληση: Viva.gr από 1η Μαρτίου: 8€

Θέατρο της Ημέρας – Γεννηματά 20 – Αμπελόκηποι –

Σταθμός Πανόρμου.

Τηλ: 210 6929090 – 6909448884

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.