Για πολλούς η πιο ευχάριστη και χαλαρωτική έξοδος περιλαμβάνει ένα καλό εστιατόριο. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο όταν το εστιατόριο αυτό, πέρα από νόστιμα φαγητά, προσφέρει και μία μοναδική θέα.

Villa Escudero Resort: Τραπέζια από μπαμπού δίπλα σε έναν τεχνητό καταρράκτη. Το εστιατόριο βρίσκεται στο San Pablo, σε απόσταση 2,5 ωρών από την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νόστιμα πιάτα της τοπικής κουζίνας, έχοντας τα πόδια τους στα νερά, που καταλήγουν στα τραπέζια από τον καταρράκτη. (matadornetwork.com)


«Ένα μέρος, όπου μπορείτε να ζήσετε πολλά συναισθήματα», λέει η επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού εστιατορίου, που βρίσκεται σε μια σπηλιά στην Απουλία. Το «Grotta Palazzese» με την υπέροχη θέα στη θάλασσα υπήρξε από το 1700 μέρος που φιλοξένησε πάρτι και συμπόσια. Σήμερα είναι γνωστό, όχι μόνο για την κουζίνα του, αλλά και για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που μπορούν να απολαύσουν, όσοι βρεθούν στον χώρο του.  (grottapalazzese.it)


 

Η νοτιοανατολική ακτή της Ζανζιβάρης θεωρείται ένα από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο. Εκεί βρίσκεται το εστιατόριο «the rock», δηλαδή ο βράχος. Οι φωτογραφίες ίσως δεν μπορούν να αιχμαλωτίσουν όλη την ομορφιά του τοπίου, που δημιούργησε η φύση. Και φυσικά η όραση δεν θα είναι η μόνη αίσθηση που θα ικανοποιήσετε, αν επισκεφτείτε τον βράχο, καθώς οι σεφ υπόσχονται να ικανοποιήσουν τη γεύση και του πιο απαιτητικού πελάτη. (therockrestaurantzanzibar.com)


Το Redwoods Treehouse ανατέθηκε στην εταιρία «Pacific Environmental Architects» ως μέρος μιας διαφημιστικής εκστρατείας το 2008. Το δεντρόσπιτο χτίστηκε σε δέντρο δέκα μέτρων στο  Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, λειτούργησε ως εστιατόριο ως το 2009 και τώρα διατίθεται για ιδιωτικά πάρτι και γάμους. http://treehousemap.com


 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.