Το φαράγγι Antelope βρίσκεται στην Αριζόνα. Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή φαράγγια στα νοτιοδυτικά των Η.Π.Α και οι φωτογραφίες από μόνες τους εξηγούν τον λόγο.

Η φύση χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια για να φιλοτεχνήσει με υπομονή τους βράχους. Πρόκειται στην πραγματικότητα για δύο ξεχωριστά φαράγγια: το πάνω και το κάτω. Οι βράχοι απέκτησαν τη σημερινή τους μορφή από την επαφή τους με τους δυνατούς ανέμους και το νερό. Οι χρωματισμοί τους κάνουν το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις και στα δύο φαράγγια στοιχίζουν ακριβά, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο.

Το κάτω φαράγγι βρίσκεται πιο χαμηλά, είναι πιο βαθύ και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από τους επισκέπτες, καθώς χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση η περιήγηση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

Τον Αύγουστο του 1997 καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρα κι έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους εκεί. Έμεινε κλειστό για 9 μήνες, μέχρι να γίνουν έργα βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας.

Οι ξεναγοί δίνουν μεγάλη έμφαση στην ώρα επίσκεψης, ώστε να μπορούν όλοι να απολαύσουν το γεωλογικό αυτό θαύμα.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η λίμνη Powell, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη των Η.Π.Α. Ένα μέρος ιδανικό για ποδηλασία, βαρκάδα και χαλάρωση με θέα τα φαράγγια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.