Είναι από τις περιπτώσεις των ατόμων, που γεννήθηκαν για να δημιουργούν. Ηθοποιός, στιχουργός, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών… Μια καλλιτεχνική, ευαίσθητη φύση! Μα πάνω από όλα, ένας πιστός φίλος.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος γεννήθηκε στα Μακρίσια της Ολυμπίας, έναν τόπο που αγαπά τόσο, που θέλησε να τον κάνει επίκεντρο ενός άκρως επιτυχημένου πολιτιστικού ανταμώματος. Η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό.

Οι σπουδές του στην Αμερική, οι περιοδείες του με θεατρικές παραστάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου και το γεγονός ότι ο αδερφός του ζει μόνιμα στο εξωτερικό, τον κάνουν να έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στον απόδημο Ελληνισμό. Για την προσφορά του μάλιστα σε αυτόν έχει βραβευτεί σε ειδικές εκδηλώσεις στη Μόσχα, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Τορόντο, τη Βόννη.

Η αξία της καλλιτεχνικής του υπόστασης έχει αναγνωριστεί από τον καλλιτεχνικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο θέατρο έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς και στα πολιτιστικά δρώμενα που παρουσιάζει στο Ηρώδειο κι άλλους σημαντικούς χώρους, παίρνουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

Η ραδιοφωνική του εκπομπή μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα και από τη Φωνή της Ελλάδας. Πρόκειται για τη μακροβιότερη εκπομπή του ραδιοφώνου, που κάνει συντροφιά σε Έλληνες κάθε γωνιάς του πλανήτη επί 30 χρόνια.

Έχει γράψει στίχους σε τραγούδια που ξεχώρισαν για τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν στο κοινό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το cd με τίτλο “Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Τα παιδιά τραγουδούν Γιάννη Τζουανόπουλο”. Ο ίδιος γράφει για αυτή τη μουσική συνύπαρξη: “Έχω ακούσει τους στίχους μου από μεγάλες φωνές του τραγουδιού μας, ντυμένους από τη μουσική κορυφαίων συνθετών μας, όμως όταν ακούω τις φωνούλες των παιδιών, νιώθω ευλογία, τιμή και χαρά”.

Και είναι σίγουρα ευλογία να μπορείς να ακούς αυτούς τους στίχους, γραμμένους από την πένα ενός ευαίσθητου ποιητή…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.