Η Ekaterina Yulia Borodulkina  πάσχει από μυική δυστροφία από τότε που ήταν τριών μηνών.  Η ασθένεια αυτή, που συνήθως εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία, επηρεάζει  τους σκελετικούς μύες που ελέγχουν την κίνηση του ανθρώπινου σώματος και τον καρδιακό μυ, προκαλώντας απώλεια μυικής δύναμης, δυσκολίες στην αναπνοή, κακή ισορροπία, ανικανότητα κίνησης.  Η διάγνωση για τη μικρή Kate από τη Ρωσία άργησε πολύ και όταν έγινε τεσσάρων ετών πλέον δεν μπορούσε να περπατήσει, να σταθεί όρθια, ούτε καν να στερεώσει το κεφάλι της.

Η Τέχνη τής έδωσε μια υπέροχη ευκαιρία να περνά δημιουργικά τον χρόνο της. Ζωγραφίζει από δύο ετών και στα 10 της χρόνια πλέον έχει κάνει και έκθεση ζωγραφικής. Το ταλέντο της είναι μοναδικό και οι γονείς της πουλούν μέσω διαδικτύου τα έργα της, ώστε να μαζεύουν χρήματα για τη δαπανηρή θεραπεία της.

Πηγή φωτογραφιών: facebook.com/ekaterinapainter

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.