Είναι σίγουρα ένα τραγούδι με έντονο άρωμα Ελλάδας κι έχει ταυτιστεί με τη χώρα μας. Ξέρουν να το χορεύουν άτομα από όλα τα μέρη του κόσμου και ίσως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην το έχει χορέψει έστω μια φορά στη ζωή του. Η ισχυρή υπογραφή του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ήταν το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας. Το τραγούδι που “έντυσε” μουσικά τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Zorba the Greek” (1964) συνεχίζει να συγκινεί…

 

Από τις πολλές αναρτήσεις βίντεο με το συρτάκι στο YouTube ξεχωρίσαμε το βίντεο εκείνο, που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση παγκοσμίως κι έχει ίσως τις περισσότερες προβολές. Πρόκειται για το βίντεο κατά το οποίο η ορχήστρα “Έμμετρον” παίζει το γνωστό κομμάτι κάτω από την Ακρόπολη,  μπροστά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και η ομάδα των σχολών Rose Karra χορεύει.

 

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=LYG5l9SQLp8

 

 

Παρά το ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη ανάρτηση του βίντεο, ακόμα και σήμερα άτομα από όλο τον κόσμο το βλέπουν και γράφουν ενθουσιώδη σχόλια.  Ποια είναι η ορχήστρα, που έκανε ακόμα πιο γνωστό το συρτάκι στους φιλόμουσους όλης της υφηλίου;

 

Επικεφαλής της ορχήστρας είναι ο ταλαντούχος Μανώλης Γεωργοστάθης, επαγγελματίας μουσικός και ιδρυτής της Emmetron Music. Από το 1997 έως το 2007 ο Μανώλης Γεωργοστάθης συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη συμμετέχοντας ως σολίστ στη “Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης”. Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες, σε τηλεοπτικές εκπομπές και συνεργάζεται με σπουδαίους τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η επιτυχία του συγκεκριμένου βίντεο εξέπληξε ευχάριστα την ορχήστρα, που αγαπά και στηρίζει το καλό ελληνικό τραγούδι.

 

 Περισσότερες πληροφορίες για την emmetronmusic μπορείτε να βρείτε εδώ: http://emmetronmusic.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.