Αγαπά το απροσδόκητο που κρύβει η Τέχνη κι απολαμβάνει κάθε στιγμή, που αφιερώνει στα έργα της. Το πάθος της βραβευμένης Αγγλίδας Jane Perkins για μετατροπή ανακυκλώσιμων υλικών σε μοναδικές δημιουργίες, ξεκίνησε το 2005. Μέχρι τότε η ζωή της είχε μία εντελώς διαφορετική πορεία. Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως νοσοκόμα κι αργότερα, όταν έγινε μητέρα, αφιέρωσε 10 χρόνια αποκλειστικά στην οικογένειά της.

Όλα άλλαξαν, όταν άρχισε να επεξεργάζεται διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα που έβρισκε. Το μαγικό που έχουν τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, είναι ότι κρύβουν τη δική τους ιστορία και μπορούν να πουν μια εντελώς διαφορετική, όταν τοποθετηθούν πλάι σε κάποια άλλα. Κι αυτή την ιστορία θέλησε να ανακαλύψει η Perkins. Κομμάτια από σπασμένα κοσμήματα, παλιά κουμπιά, χαλασμένα παιχνίδια, κοχύλια, πλαστικά αντικείμενα ακολουθούν τις εντολές της και μετατρέπονται σε όμορφα πορτρέτα, ιδιαίτερες συνθέσεις και πρωτότυπα αντίγραφα γνωστών έργων.

 

Πηγή φωτογραφιών: http://www.bluebowerbird.co.uk

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.