ΥΛΙΚΑ:
300 γραμ χαλβάς βανίλιας
2 κουβερτούρες
20 φράουλες
2 μπανάνες
4 φρυγανιές
150 γραμ ζάχαρη
λίγο λικέρ φράουλα
250 γραμ φυτική μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια

-κύβους μικρούς – και το προσθέτουμε στη σοκολάτα. Το ίδιο κάνουμε και με τις μπανάνες. Τις φράουλες -εκτός από τρεις- τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις βάζουμε σε μπολ με ζάχαρη και ρίχνουμε ένα σφηνάκι λικέρ φράουλα. Καλό είναι τις φράουλες να τις αφήσετε από την προηγούμενη μέρα για να βγάλουν τον χυμό τους, με το οποίο θα ποτίσουμε τις φρυγανιές και μετά τις προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφού οι φρυγανιές απορροφήσουν τον χυμό από τις φράουλες, ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε λαδόκολλα την οποία βρέχουμε και ντύνουμε τη φόρμα. Κόβουμε στη μέση τις φραουλες και κόβουμε φέτες λεπτές. Τοποθετούμε πάνω στο χαρτί εδώ κι εκεί για να μας βγει το σχέδιο στην επιφάνεια του κορμού και να έχουμε ωραία εμφάνιση στο γλυκό μας. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φρυγανιές με μπισκότα και να μη βάλετε χαλβά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.