Υλικά:

 

Παντεσπάνι κορμού:

4 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι

1/2 φλιτζάνι κακάο

λίγο βούτυρο

μια λαδόκολλα

 

Κρέμα μανταρινιού:

250 γραμ. κρέμα τυριού

500 γραμ. κρέμα γάλακτος

χυμό και ξύσμα από 6 μανταρίνια

4 ζελατίνες μαλακωμένες σε νερό

200 γραμ. άχνη ζάχαρη

σιρόπι σοκολάτας

125 γραμ. κουβερτούρα

1 ποτηράκι gran marnie

200 γραμ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

 

1) Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να γίνουν πολύ αφράτα.

2)Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε αφού τα κοσκινίσουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε απαλά.

3)Στρώνουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνουμε το μίγμα.

4)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 15 λεπτά περίπου.

 

Κρέμα/ εκτέλεση:

1)Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη για να γίνει σαντιγί.

2)Ανακατεύουμε μέσα στη σαντιγί την κρέμα τυριού.

3)Ζεσταίνουμε τον χυμό μανταρινιού και διαλύουμε τις ζελατίνες που έχουμε μαλακώσει στο νερό, προσθέτουμε το ξύσμα και όλο αυτό στα υλικά του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει καλά η κρέμα και να στέκεται στο κουτάλι.

4)Ετοιμάζουμε και το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.

5) Το παντεσπάνι το διπλώνουμε με τη λαδόκολλα να πάρει σχήμα κυλινδρικό.

6) Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά και απλώνουμε την κρέμα, κλείνουμε, και καλύπτουμε και όλη την εξωτερική πλευρά.

Στολίζουμε με το σιρόπι κάνοντας γραμμές οριζόντιες .

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.