Κλείνοντας τον κύκλο του CULTURE LUGGAGE -στο πλαίσιο του οποίου έγινε συλλογή από λαϊκά παραμύθια της Ανατολής, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 18.00 στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Μία βαλίτσα, δύο μπαλόνια», εμπνευσμένη από παραμύθια χωρών της Ανατολής , καθώς επίσης και στιγμιότυπα των δράσεών της ομάδας του θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ.

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CULTURE LUGGAGE: Είναι το μόνο Ελληνικό πρόγραμμα, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή ένωση για το 2017-2019. Το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ ως επικεφαλής οργανισμός-δημιουργός της ιδέας, σε συνεργασία με μια ομάδα θεάτρων με μεγάλη ιστορία και κοινωνική παρέμβαση από την Ιταλία (AIDA Fondazione-Verona), Σουηδία (Sagohuset theatre-Lund) και με εταίρους την Action Aid Hellas και την Αction Synergy, για μια ολόκληρη χρονιά δημιούργησε θεατρικά γεγονότα –δράσεις που έλαβαν χώρα μέσα στις προσφυγικές δομές, σε κέντρα φιλοξενίας και φροντίδας προσφύγων, σε διαπολιτισμικά σχολεία και στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Μια προσπάθεια που έχει το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων, την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού με βάση τις κοινές παραδόσεις. Μέσα από την τέχνη του Θεάτρου που ο ρόλος της υπήρξε πάντοτε ενωτικός, σε συνεργασία με εμψυχωτές, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς των δομών, των κέντρων φιλοξενίας, των σχολείων, εντοπίστηκαν κοινά στοιχεία και κοινά μοτίβα σε δημοφιλή παραμύθια των λαών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Μητέρες, γιαγιάδες, παιδιά αφηγήθηκαν παραμύθια από τη Συρία, τον Λίβανο, το Αφγανιστάν, το Ιράν. Oι ηθοποιοί του ΑΕΡΟΠΛΟΙΟΥ παρουσίασαν μια σειρά από θεατρικές-διαδραστικές παραστάσεις και δημιουργικά θεατρικά εργαστήρια, εντάσσοντας στη δράση μικρούς και μεγάλους. Ομάδες παιδιών κι εφήβων προσφυγόπουλων συνεργάστηκαν μαζί τους και πραγματοποίησαν από κοινού αξιόλογες και συγκινητικές θεατρικές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι oι παραδόσεις και οι ρίζες μας δεν είναι μακρινές.

Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση στα τηλ. 2108656004, 2108679535

«Μια Βαλίτσα, δύο Μπαλόνια»
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν οι: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.