Σχολείο στο Buffalo της Νέας Υόρκης απέκτησε μηχάνημα αυτόματης πώλησης βιβλίων και οι μαθητές του δείχνουν ενθουσιασμένοι.
«Θέλαμε να κάνουμε την επαφή με τη λογοτεχνία διασκεδαστική, γιατί η μάθηση και το διάβασμα πρέπει να είναι διασκεδαστικά», λέει η διευθύντρια του σχολείου Parette Walker.
Το κόστος της αγοράς του ήταν 2000 δολάρια και καλύφθηκε από την τοπική κοινότητα. Τα έξοδα για την αγορά των βιβλίων,1000 δολάρια, τα κάλυψε μη κερδοσκοπική οργάνωση του σχολείου.Στους μαθητές δόθηκαν ειδικά χρυσά νομίσματα, τα οποία τα τοποθέτησαν στο μηχάνημα διαλέγοντας το βιβλίο της αρεσκείας τους.
Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν τη δική τους βιβλιοθήκη στο σπίτι τους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως διέδωσαν το θέμα και η ελπίδα των εμπνευστών της προσπάθειας είναι να βρεθούν συγγραφείς που θα θελήσουν να δωρίσουν βιβλία τους, ώστε το μηχάνημα να είναι πάντα γεμάτο. Η δική μας ελπίδα είναι να βρει μιμητές αυτή η πρωτοβουλία και στη χώρα μας.
Image credits: Dee Romito
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.