Ο Miguicho Nicotina Asesina γεννήθηκε στο Εκουαδόρ στις 2 Αυγούστου 1949. Τρεις μέρες μετά τη γέννησή του ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το σπίτι του, σκοτώνοντας τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν πάρα πολύ φτωχός και δεν μπορούσε να του εξασφαλίσει ούτε τα απολύτως απαραίτητα. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς του δεν μπόρεσε να πάει σχολείο. Στα οκτώ του χρόνια ο πατέρας του γνώρισε έναν πλούσιο άνδρα, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα έστελνε τον μικρό Miguicho σε σχολείο στα νησιά Γκαλαπάγκος. Πριν καν ολοκληρώσουν το θαλάσσιο ταξίδι τους, ο οκτάχρονος κατάλαβε ότι ο πλούσιος άνδρας  δεν θα κρατούσε την υπόσχεσή του.

Για να μπορέσει να επιβιώσει, έπρεπε να βρει μια δουλειά, που δεν θα απαιτούσε γνώσεις.  Έτσι, έγινε ψαράς. Στα 35 του η μηχανή του σκάφους, με το οποίο ψάρευε, χάλασε στη μέση του ωκεανού κι αναγκάστηκε να μείνει εκεί 77 μέρες. Ο ίδιος θεωρεί ότι έζησε από θαύμα, αλλά η χαρά του, όταν τον εντόπισαν, δεν κράτησε για πολύ. Οι τοπικές αρχές τον μετέφεραν στην Κόστα Ρίκα κι από εκεί τον γύρισαν στο Εκουαδόρ, όπου μπήκε στη φυλακή λόγω χρεών. Έπειτα από12 χρόνια αλκοολισμού, πήρε την απόφαση να προσπαθήσει για μια καλύτερη ζωή. Σκέφτηκε ότι ποτέ δεν είναι αργά κι έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του.

Την αρχή την έκανε μαθαίνοντας να διαβάζει στα 52 του χρόνια! Ξεκίνησε διαβάζοντας βιβλία διατροφής, βιολογίας, ανατομίας, καθώς και τη Βίβλο. Η μεταμόρφωσή του, όμως, ήθελε να είναι ολική. Έπρεπε να γυμνάσει και το σώμα του, πέρα από το πνεύμα. Άρχισε να τρώει υγιεινά φαγητά και να γυμνάζεται: ξεκίνησε τρέξιμο, έμαθε να κάνει ποδήλατο και να σηκώνει βάρη. Σήμερα, στα 68 του, μπορεί να διανύσει τρέχοντας απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Στις 5 Αυγούστου του 2012, στην επέτειο του θανάτου της μητέρας του, μάζεψε από τον δρόμο την πρώτη γόπα τσιγάρου, σε μια προσπάθεια να κάνει κάτι να σώσει τον πλανήτη. Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν, μάζεψε μόνος του περισσότερες από 700.000 γόπες, τις οποίες πλέον αξιοποιεί φτιάχνοντας έργα Τέχνης.

Οι φωτογραφίες των έργων του «ταξίδεψαν» μέσω διαδικτύου κι ο ίδιος έγινε διάσημος, όχι μόνο στον τόπο του, αλλά και παγκοσμίως.

Το μέγεθος των έργων του είναι πολύ μεγάλο και η έμπνευσή του ανεξάντλητη. Ο Miguicho έχει μαζέψει αρκετή πρώτη ύλη, έχει διάθεση και συνεχίζει να δημιουργεί. Πάνω από όλα νιώθει περήφανος, που έστω λίγο πιο αργά από κάποιους άλλους, βρήκε επιτέλους τον δικό του δρόμο…

 

Πηγή φωτογραφιών: Miguicho Nicotina Asesina

Πηγή πληροφοριών από το βίντεο: Nas Daily

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.