Ο Jeffrey Kong κατάγεται από τη Σιγκαπούρη και είναι καλλιτέχνης. Οι δημιουργίες του ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο είδος Τέχνης, καθώς είναι κατασκευές από τουβλάκια. Ο ίδιος δηλώνει πως πρόκειται για μία ενασχόληση, που φέρνει χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων. Πιστεύει πως ο καθένας μπορεί να πει τη δική του ιστορία δημιουργώντας κι ο ίδιος σίγουρα λέει πολλές κι ενδιαφέρουσες ιστορίες με τα αριστουργήματά του.

Για τον Kong τα τουβλάκια ήταν αρχικά το αγαπημένο του χόμπι, μια ευκαιρία να ξεφεύγει, την περίοδο που αρρώστησε ο πατέρας του. Πολύ γρήγορα όσοι έβλεπαν τα έργα του, ζητούσαν να τα αγοράσουν κι έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες.

Πηγή έμπνευσής του; Κτίρια, ζώα, παιχνίδια, φαγητά και διάφορα αντικείμενα. Δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας πιστά αντίγραφα.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook/ Artisan Bricks

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.