Σε ένα πολύ όμορφο κτίριο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται στη ζώνη των καναλιών- η οποία έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO- στεγάζεται το μουσείο της τσάντας στο Άμστερνταμ. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει κάτω από την ίδια στέγη ιστορικά και διαχρονικά- κλασικά κομμάτια, που παράγονται από γνωστούς οίκους μόδας και κορυφαίους σχεδιαστές. Η συλλογή του περιλαμβάνει 5.000 τσάντες, ανάμεσά τους και κάποιες διάσημων γυναικών, (της Margaret Thatcher, της Madonna κ.α.).

Θεωρείται ένα από τα 10 κορυφαία μουσεία μόδας παγκοσμίως και το μεγαλύτερο του είδους του. Είναι το μοναδικό μουσείο τσάντας στην Ευρώπη και το μαγαζί του έχει ψηφιστεί το καλύτερο μαγαζί μουσείου στο Άμστερνταμ. Στους ειδικούς χώρους του οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το τσάι τους, το γεύμα τους, μπορούν να οργανώσουν συναντήσεις, ιδιωτικά πάρτι, ακόμα και τον γάμο τους.

Από το 1996 ο χώρος αυτός παρουσιάζει την ιστορία της τσάντας στη Δύση από τον Μεσαίωνα ως τις μέρες μας. Και η συλλογή διαρκώς εμπλουτίζεται…

Πηγή φωτογραφιών: tassenmuseum.nl

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.