Νέο Παραδοσιακό Τραγούδι:»Επανάσταση1821

– Ζήτω η Ελευθερία»

 

Ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στην εθνεγερσία του ’21 κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο “Επανάσταση 1821 – Ζήτω η Ελευθερία” . Το τραγούδι ερμηνεύει  ο Μπάμπης Τσέρτος, μουσική υπογράφει η συνθέτις Ζωή Τηγανούρια και στίχους ο στιχουργός Τάσος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει και τον πίνακα του εξωφύλλου (El Tasso).

200 χρόνια πριν, στις 22 Φεβρουαρίου του 1821, ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρος Υψηλάντης πέρασε τον ποταμό Προύθο κηρύσσοντας την έναρξη της επανάστασης,δίνοντας ώθηση στους σκλαβωμένους Έλληνες να επαναστατήσουν στον Μoριά, τη Ρούμελη, τα Νησιά και σε όλη την Ελλάδα.

“Ζήτω η Ελευθερία” λέει το τραγούδι.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν, όσων με δύναμη

ψυχής επαναστατούν ενάντια στους

σύγχρονους «αγάδες και δερβέναγες» που

καταπατούν την αξιοκρατία και

δολοφονούν τα όνειρα των νέων!Διακόσια

χρόνια μετά, η “Επανάσταση για

Ελευθερία” εξακολουθεί να είναι

επίκαιρη.

 

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Μπάμπης Τσέρτος

Σύνθεση/ενορχήστρωση/ακορντεόν:

ΖωήΤηγανούρια

Στίχοι: Τάσος Θεοδωρακόπουλος

Κλαρίνο/καβάλ:Τρύφωνας Παπαϊωάννου

Λαούτο: Γιάννης Σεβαστόπουλος

Κιθάρες: Γιάννης Κούτσικας

Κρουστά/sequencing: Στέλιος Γενεράλης

Στη χορωδία συμμετέχουν: Βαλεντίνα

Γενεράλη,Λάμπρος Βασιλείου, Άννα

Κατσούλη, Κώστας Τηγάνης, Ρία

Ελληνιάδου, Στέλιος Γενεράλης, Ζωή

Τηγανούρια, ΓιάννηςΤσέρτος

Μίξη/Mastering: Zefxis Studios – ΓιάννηςΤσέρτος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.