Ηεταιρίαθεατρικώνπαραγωγών A PRIORI παρουσιάζει από 5 Νοεμβρίου 2018, σεπανελλήνιαπρώτη, τηφιλοσοφικήνουβέλα τουΛέοντοςΤολστόι«O θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», σεθεατρικήδιασκευήκαισκηνοθεσίατηςΚωνσταντίναςΝικολαΐδη.

 

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς, στην πρώτη τους συνεργασία, ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους του διηγήματος, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο -σε αντίθεση με τον τίτλο- σφύζει από ζωή! ΟΤολστόι, μέσω αυτού του έργου του, επιχειρείέναπροσκύνημαστονΘάνατο,αντιλαμβανόμενοςειςβάθοςτησημασίατης μνήμηςΘανάτου.Τοναθυμάταιδηλαδήοάνθρωποςότιείναιθνητός, ότι θα ‘ρθει η στιγμή πουθα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το ΠΩΣ έζησε. Αυτήησκέψηκάθεάλλοπαράλυπηρήείναι αν ο άνθρωπος καταφέρει να ζήσει, «όπως πρέπει να ζει ο Άνθρωπος».

 

«Σκοπός της ζωής δεν είναι να εξυπηρετεί την κατώτερη ζωική φύση, αλλά τη φωτεινή δύναμη, που βρίσκεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να αναγνωρίζει το αγαθό». LeoTolstoy

 

 

 

 

 

 

 

Υπόθεση:

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουνόλητην προηγούμενηζωήτου. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο!

 

«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» βασίζεται στο αληθινό γεγονός του θανάτου του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ , όπωςτοδιηγήθηκεστον ίδιο τονΤολστόιημητέρατουαποθανόντος. Παρ’ όλοπουδενείναιαπόταπιογνωστά, συγκαταλέγεταιαπόφιλοσόφουςκαιλογοτέχνες,σταπιοσημαντικάκαιπιοώριμαέργατου Τολστόι.

 

 

Κείμενο: LeoTolstoy

Μετάφραση από τα ρωσικά:Παύλος Στεφάνου

Θεατρική διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες:Γιώργος Σακκάς

Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Promovideo:Κώστας Γεραμπίνης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

 

Παραγωγή:APRIORIwww.a-priori.gr

 

Παίζουν οι: Γιώργος Γαλίτης & Θανάσης Κουρλαμπάς

 

Facebook Pages

https://www.facebook.com/ivanilits/

&

https://www.facebook.com/apriori11/

 

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Έναρξη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30

 

Διάρκεια παράστασης

90’ (χωρίς διάλειμμα)

 

Πληροφορίες-Κρατήσεις

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι, 210 3428650

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 14 € / Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 10 €

ΠΡΟΣΦΟΡΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 10 € ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΣΩ VIVA!

 

Προπώληση εισιτηρίων

 

 

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12,  Γκάζι

2103428650

www.theatro.gr,www.facebook.com/theatroalkmhnh/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.