Πηγή φωτογραφιών: https://omarortiz.wordpress.com

O Omar Ortiz είναι μεξικανός ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1977 στη Guadalajara, όπου ζει ως σήμερα. Τα έργα του ξεχώρισαν παγκοσμίως, καθώς είναι πολύ ρεαλιστικά. Μάλιστα πολλοί -όταν βλέπουν πίνακές του -νομίζουν πως βλέπουν φωτογραφίες. Ζωγραφίζει σε μεγάλους καμβάδες ανδρικά και γυναικεία σώματα.
Το αξιοσημείωτο στα έργα του είναι ο τρόπος που αποδίδει το φως και το χρώμα του δέρματος. Όπως λέει ο ίδιος: «Από τότε που άρχισα να ζωγραφίζω, πάντα προσπαθούσα να αναπαριστώ τα πράγματα όσο πιο ρεαλιστικά μπορούσα. Μερικές φορές το πετυχαίνω κι άλλες όχι, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο για μένα να κάνω κάτι διαφορετικό. Μου αρέσει η πρόκληση της αναπαράστασης του δέρματος και οι αποχρώσεις τους υπό το φυσικό φως. Μου αρέσει η απλότητα στα έργα μου, καθώς πιστεύω ότι οι υπερβολές μάς κάνουν πιο φτωχούς, παρά πλούσιους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.