Πελώριοι βράχοι με σχήματα που θα ζήλευε κάθε καλλιτέχνης. Βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ομορφαίνουν το τοπίο, προσελκύουν επισκέπτες κι έχουν μετατραπεί σε δημοφιλή αξιοθέατα.

Τον συναντάμε στο Wrangell-Petersburg Census στην Αλάσκα. Μοιάζει με γλυπτό, αλλά στην πραγματικότητα είναι δημιουργία της φύσης. Είναι πολύ ωραία σχηματισμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια: το σχήμα του θυμίζει ανθρώπινο κεφάλι και στην κορυφή του τα δέντρα μοιάζουν με τούφες μαλλιών.

plnielanu.zoznam.sk


Turnip Rock: Ο βράχος Turnip βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Huron, κοντά στο Michigan. Διαβρώθηκε από το νερό και πήρε τη σημερινή του μορφή ύστερα από χιλιάδες χρόνια. Όσοι θέλουν να τον θαυμάσουν από κοντά, μπορούν να φθάσουν στο σημείο με βάρκα ή καγιάκ. Τον χειμώνα το νερό της λίμνης παγώνει. Ακόμα κι από τις φωτογραφίες φαίνεται υπέροχος κι εντύπωση προκαλεί η βλάστηση στο πάνω μέρος του. www.michigan.org

ngjyra.com


Απέναντι από την παραλία Phra Nang της Ταϊλάνδης τα κρυστάλλινα νερά βρέχουν έναν τεράστιο βράχο. Στα ανατολικά βρίσκεται μια σπηλιά, από την οποία η θέα είναι μοναδική. (krabiflight.com)

 

 


Παραλία της Γριάς το πήδημα στην Άνδρο: Σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, ο επιβλητικός βράχος κλέβει την παράσταση. Τα νερά της θάλασσας είναι καθαρά, ρηχά και ζεστά και η παραλία είναι αμμώδης με ελάχιστες πέτρες.

Πηγή φωτογραφίας και πληροφοριών: http://www.sinapantima.gr


Nakelele Point: Στο Μάουι, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, βρίσκεται η απόδειξη ότι η φύση μάς δίνει τα ωραιότερα δώρα. Μία καρδιά σχηματισμένη σε βράχο με θέα τη θάλασσα.  travelontheside.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.