Ο Πέτρος Πέτρου είναι ένας ηθοποιός με ξεχωριστή αγωγή. Στη μέχρι τώρα πορεία του τον είδαμε να παίζει σε πολλές επιτυχημένες δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο, αλλά η επαγγελματική του δράση δεν περιορίστηκε μόνο εκεί. Υπήρξε συνεργάτης ψυχαγωγικών εκπομπών, ραδιοφωνικών παραγωγών, βοηθός σκηνοθέτη θεατρικών παραστάσεων. Ένας σεμνός καλλιτέχνης, ένας άνθρωπος που λέει “ευχαριστώ” και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, όπου μπορεί.  Με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία “Operation Star”, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, είχαμε μία σύντομη κουβέντα.

Πες μας δυο λόγια για την ταινία.

«Η ταινία στην οποία έχω τη χαρά να συμμετέχω έχει τον τίτλο “Operation Star” (Επιχείρηση Άστρο) και είναι παραγωγή της Aratos Films και του σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1943 κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και μυθοπλασία. Διαπραγματεύεται μια αποτυχημένη απόπειρα δολιοφθοράς ενός Γερμανικού στόχου υψίστης στρατηγικής σημασίας από Έλληνες και Βρετανούς στρατιώτες. Είναι μια ιστορία με δράση, έρωτα κι ανατροπές κι εγώ έχω τον ρόλο του “Μάριου Αγγέλου” που είναι ο βοηθός του Λοχαγού. Τα γυρίσματα, που ξεκίνησαν Φεβρουάριο και θα τελειώσουν τον Απρίλιο, γίνονται στον νομό Πέλλας σε Γιαννιτσά, παλιά Κρώμνη και Πάικο».

«Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία στον Γιώργο Φλέγγα που έκανε και το μοντάζ μαζί με τον Θανάση Πάντζαλη, η ηχοληψία στον Ανδρέα Κοράνη και τα σκηνικά και τα κοστούμια στους Μαρία Βλάχου και Μανώλη Σαββίδη. Τη μουσική έγραψε ο Γιάννης Κριβέρης και ερμηνεύτρια του βασικού μουσικού θέματος είναι η Μαντώ. Μαζί μου στην ταινία παίζουν οι: Κωνσταντίνος Λάγκος, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Τσικάρας, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Ευτυχία Ψωμά, Χρύσα Κοντογιώργου, Έλενα Χειλέτη (επίσης Κύπρια) κ.α. »

Πόσο σημαντικό ήταν το ότι προέκυψε τώρα αυτή η συνεργασία;

Νιώθω πραγματικά πολύ ευγνώμων για αυτή τη δουλειά, τόσο για την άρτια συνεργασία όσο και για τη χρονική στιγμή που μου έγινε η πρόταση από τον Βασίλη Τσικάρα. Αισθάνομαι τυχερός που στη διάρκεια της πανδημίας που ο κλάδος μου πλήττεται άσχημα, είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι τόσο δημιουργικό.

Τι εύχεσαι για τον χώρο του θεάτρου, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα αυτή την περίοδο;

Εύχομαι σύντομα να κάνει τον κύκλο του όλο αυτό και όλοι οι καλλιτέχνες να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας σε ένα καινούργιο, εξαγνισμένο, χωρίς φόβο αλλά με πάθος θέατρο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.