Ποιος δάγκωσε το Μήλο

Το βιβλίο «Ποιος δάγκωσε το Μήλο» αποτελείται από δέκα μικρές αυτοτελείς ιστορίες σχετικές με το ΜΗΛΟ- αρχίζοντας από το Μήλο της Αφροδίτης και καταλήγοντας στο Δαγκωμένο Μήλο του υπολογιστή Apple- γραμμένες από την παιδαγωγό Ελευθερία Κουρούπη. Ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας επένδυσε μουσικά το βιβλίο με ευαισθησία κι ευρηματικότητα κι ο εικονογράφος Λαυρέντης Χωραΐτης το φιλοτέχνησε κάνοντάς το ελκυστικό οπτικά κι αισθητικά. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών. Συνοδεύεται από CD, στο οποίο ο αφηγητής Σπύρος Κλείσσας συνδέει αρμονικά την αφήγηση με το τραγούδι από την Νεανική Χορωδία της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης υπό τη Διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Οι συντελεστές της έκδοσης, εκδηλώνοντας τις παιδαγωγικές ευαισθησίες τους, προτείνουν διαδικασίες, που θα συμβάλλουν στην αποκάλυψη ταλέντων και ιδιαίτερων δεξιοτήτων ανάμεσα στους μαθητές – αναγνώστες του βιβλίου. Συγκεκριμένα προτείνουν σε μαθητές που έχουν ταλέντο στο γράψιμο να συνεχίσουν το βιβλίο γράφοντας τη δική τους ιστορία και σε συνεργασία με άλλους μαθητές που έχουν ταλέντο στο σχέδιο ή τη μουσική σύνθεση να παρουσιάσουν στην ειδική ιστοσελίδα της DIAN μία νέα ολοκληρωμένη ιστορία. Ειδική Επιτροπή θα βραβεύσει τις 10 καλύτερες ιστορίες, οι οποίες θα περιληφθούν σε ειδική έκδοση νέου βιβλίου. Η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών για ανάπτυξη συνεργασιών μπορεί να γίνει μέσα από ειδική διαδικτυακή εφαρμογή των εκδόσεων DIAN. Λεπτομέρειες μπορούν να βρουν οι αναγνώστες στην τελευταία σελίδα του βιβλίου. Τον γενικό συντονισμό της εκπαιδευτικής διάστασης της έκδοσης έχει ο Πάνος Μήλιος , εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διάφορες χώρες.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

DIAN τηλ.210 8253933 email pmdian@otenet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.