Πλωτά αξιοθέατα

Μερικά από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του κόσμου βρίσκονται σε τοπία με υγρό στοιχείο. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως πολλά από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στον κόσμο είναι πλωτά.Η ιστοσελίδα www.sinapantima.gr ξεχώρισε τα παρακάτω.

 

Louvre Abu Dhabi:Πρόκειται για πλωτό μουσείο Τέχνης. Κτίστηκε το 2017. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Το Abu Dhabi πλήρωσε επιπλέον 525 εκατομμύρια δολάρια στη Γαλλία για να μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα Louvre. (credit:www.louvreabudhabi.ae)

De Limonadefabriek:Πλωτό εστιατόριο που βρίσκεται στην Ολλανδία. (credit: www.thefork.it)

Cour d’ Alene Resort Golf:Πλωτό γήπεδο γκολφ μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Idaho. (credit:www.cdaresort.com)

Στα νησιά Fiji ο πλωτός παράδεισος ανήκει στο Loro Sun Resort. Τα δωμάτια αυτά είναι γνωστά ως Edgewater Floating Bures. Οι ένοικοί τους έχουν καγιάκ για τις μετακινήσεις τους. (credit:korosunresort.com)

X Float/ Αgaligo studio:Βρίσκονται στην Ταϋλάνδη σε ένα μαγευτικό τοπίο, όπου το ποτάμι σμίγει με τα βουνά. Βρέχονται από τον ποταμό Kwai και είναι μικρά ενοικιαζόμενα σπίτια με υπέροχη διακόσμηση. (credit:www.agaligo.com)

SR 520-πλωτή γέφυρα του Seattle στη λίμνη Washington. Φαίνεται σαν μια απλή κατασκευή, αλλά δεν είναι. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει ώστε να αντέχει τις σεισμικές δονήσεις, τους ισχυρούς ανέμους και μπορεί να κρατά βάρος πολλών οχημάτων κι ανθρώπων ταυτόχρονα. (credit:www.geekwire.com)

Τις πλωτές αγορές τις συναντάμε συχνά σε χώρες της Ανατολής. Στη Bangkok υπάρχουν πέντε πολύ γνωστές. Οι αγοραστές είναι σχεδόν αποκλειστικά τουρίστες. (credit:Bangkok.com)

Πλωτοί κήποι Xochimilco στο Μεξικό.“Xochimilco” σημαίνει μέρος με λουλούδια. Οι επισκέπτες μπαίνουν σε μία βάρκα στολισμένη με λουλούδια την trajinera, ξεναγούνται εκεί όπου υπήρχε η αρχαία πόλη Tenochtitlan και μαθαίνουν για τον τρόπο ζωής των Αζτέκων. Η περιοχή είναι αναγνωρισμένη ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. (credit:www.journeymexico.com)

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.