Κάποιες περιοχές ξεχωρίζουν, επειδή η φύση τις άγγιξε με το μαγικό της χέρι κι ο άνθρωπος έβαλε τη δική του υπογραφή στο τοπίο. Πόλεις και χωριά με περίεργα σπίτια κτισμένα σε βουνά κι ακτές με υπέροχη θέα.

Dargavs- η πόλη των νεκρών: Βρίσκεται στη βόρεια Οσετία της Ρωσίας κοντά στο ομώνυμο χωριό κι ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι πολύ επικίνδυνος. Για την πόλη αυτή – που πλέον δεν κατοικείται- γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Υπάρχουν θρύλοι που λένε ότι κανείς δεν επιστρέφει ζωντανός από την πόλη των 10.000 νεκρών. Τον 18ο αιώνα πανούκλα αποδεκάτισε το 90% του πληθυσμού της περιοχής. Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωσή της, χτίστηκαν αυτά τα σπίτια που ήταν μακριά από το χωριό, στα οποία απομονώθηκαν οι ασθενείς και περίμεναν υπομονετικά τον θάνατό τους. Όταν πέθαιναν, τα σώματά τους σάπιζαν μέσα σε αυτά τα κτίρια.

http://russianambience.com (πηγή φωτογραφιών)

Αυτά τα σπιτάκια με το πολύ περίεργο σχήμα κτίστηκαν από την οργάνωση Domes for the World, που έχει την έδρα της στις Η.Π.Α. Κατασκευάστηκαν και παραχωρήθηκαν στους χωρικούς, που έχασαν τα σπίτια τους σε σεισμό στο χωριό Sumberharjo, κοντά στην αρχαία πόλη Yogyakarta της Ινδονησίας στις 8 Μαΐου 2007.

http://metro.co.uk (πηγή φωτογραφίας)

Equihen Plage: Βρίσκεται σε μια ακτή της βόρειας Γαλλίας. Οι κάτοικοι αυτού του χωριού μένουν σε αναποδογυρισμένες βάρκες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το Equihen Plage ήταν γνωστό ως ένα από τα καλύτερα μέρη για ψάρεμα. Καθώς πολλά άτομα παρατούσαν εκεί τα παλιά σκάφη τους, οι ντόπιοι ψαράδες τα χρησιμοποιούσαν ως στέγες για τα καταφύγια που έχτιζαν. Εκείνη την εποχή η περιοχή ονομαζόταν Quartier des Quilles en l’Air, δηλαδή η γειτονιά των σκαριών που είναι στον αέρα. Δυστυχώς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το χωριό καταστράφηκε, αλλά οι ντόπιοι κατάφεραν να το χτίσουν και πάλι. Σήμερα κάτω από τις βάρκες μένουν 3.000 άτομα και υπάρχουν και βάρκες διαθέσιμες για τουρίστες.

www.wonderbox.fr (πηγή φωτογραφιών)

Το χωριό Kandovan στο Ιράν θυμίζει πολύ την Καππαδοκία. Οι ντόπιοι έσκαψαν ηφαιστειακά πετρώματα και δημιούργησαν τα σπίτια τους. Βλέποντάς τα πραγματικά δυσκολεύεται κάποιος να πιστέψει ότι στο εσωτερικό τους φιλοξενούν οικογένειες και δεν αποτελούν σκηνικό κάποιας ταινίας.

(www.dondereciclo.org.ar)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.