Η RM LIGHT διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ μονολόγων «Art Light Festival», από 5 έως 20 Ιουνίου 2019, στο ΘΕΑΤΡΟ 104 και προσκαλεί συγγραφείς, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες ηθοποιούς να λάβουν μέρος.

Η ιδέα του φεστιβάλ είναι να φιλοξενήσει αφενός μεν έργα πρωτότυπα σε πρώτη παρουσίαση αφετέρου δε, διασκευές εμπνευσμένες από κάποιο βιβλίο, ταινία, θεατρικό κείμενο, ποίημα, διήγημα κλπ., που τονίζουν όμως μια νέα οπτική τους.

Κατάθεση των συμμετοχών έως  25 ΜΑΪΟΥ 2019 με email στο: artlightfestival@gmail.com

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • Για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ: χρηματικό βραβείο στον συγγραφέα 500 ευρώ κι ανέβασμά του σε επαγγελματική θεατρική σκηνή τη σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT.
  • Για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ: χρηματικό βραβείο στον ηθοποιό 500 ευρώ και συμβόλαιο για τη θεατρική σεζόν 2019-2020 από την RMLIGHT, για να συμμετάσχει σε μία από τις παραγωγές της.

Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος; Επαγγελματίες ή κι ερασιτέχνες, χωρίς όριο ηλικίας και για τις δύο κατηγορίες βράβευσης.

Τι είδους έργα διαγωνίζονται;  Μονόλογοι διάρκειας maximum 45 λεπτών, (είτε απόσπασμα είτε ολοκληρωμένο έργο). Τα έργα που διαγωνίζονται για τη συγγραφή πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν παρουσιαστεί ξανά σε επαγγελματική σκηνή και μπορούν να είναι απόσπασμα ή ολόκληρο έργο που να μην ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Οι ηθοποιοί που διαγωνίζονται για την ερμηνεία μπορούν να παρουσιάσουν εμπνευσμένες διασκευές από άλλους μονολόγους, θεατρικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, βιβλία, ταινίες κλπ., τονίζοντας μια νέα οπτική τους.

 

Δικαιολογητικά συμμετοχής;

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή είναι απαραίτητη η υποβολή μέσω email των παρακάτω:

  • Σύντομης περίληψης του έργου (έως 150 λέξεις)
  • Ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιδέας τους
  • Βιογραφικά συντελεστών
  • 2-3 φωτογραφίες της παράστασης σε ικανοποιητική ανάλυση και βίντεο μέγιστης διάρκειας 60΄΄ , αν υπάρχει.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για κάθε αίτηση ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40€), είτε διαγωνίζεται για μία κατηγορία είτε και για τις δύο κατηγορίες.

Ανάδειξη νικητή: Νικητής αναδεικνύεται ο ηθοποιός κι ο συγγραφέας που θα κερδίσουν τις περισσότερες ψήφους του κοινού και της επιτροπής.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΘΕΑΤΡΟ 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.