Από το Βιετνάμ ίσως οι περισσότεροι γνωρίζουν την παραλία Ha Long Bay, που έγινε το σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών κι έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Όμως η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει πολλά όμορφα μέρη για τους επισκέπτες της.

 

Ένα από αυτά είναι σίγουρα το χωριό Sa Pả, στα βορειοδυτικά. Βρίσκεται στο υψηλότερο βουνό του Βιετνάμ, Fan Si Pan. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι στα γραφικά χωράφια ρυζιού ζουν και μεγαλώνουν οι ομάδες φυλών  Hmong, Dao (Yao), Giáy, Pho Lu, Tay , που έχουν απομείνει. Είναι σίγουρα ένας διαφορετικός προορισμός από τους συνηθισμένους. Προσφέρει μοναδική επαφή με τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, έχει ιαματικές πηγές και μία μοναδική θέα από υψόμετρο.

Πηγή φωτογραφιών: en.wikipedia.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.