Το Σάββατο 16/2/2019 ώρα 9 το βράδυ και την Κυριακή 17/2/2019 ώρα 2 το μεσημέρι,

τρεις μουσικοί και δυο ηθοποιοί σας περιμένουν στο φουαγιέ του «Θεάτρου της Ημέρας» για ένα μουσικό – θεατρικό ταξίδι με παραδοσιακούς ήχους, ποιητικές αφηγήσεις, μικρασιατικές γεύσεις κι αρώματα.

 

Κείμενα: Ηλίας Βενέζης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κόκκινος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Βασιλεία Πούπαλου, Μιχάλης Κόκκινος

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κόκκορης: κιθάρα – φωνή, Νίκος Μίχας: ταμπουρά, Έφη Ζούκα: τραγούδι

Οι αναμνήσεις της ξεγνοιασιάς ντυμένες με μια πανδαισία ήχων, γεύσεων, χρωμάτων κι αρωμάτων. Οι σκανταλιές των παιδικών χρόνων κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, ανάμεσα στις Κυδωνιές στο κτήμα του παππού και της γιαγιάς και πέρα στο βάθος το γαλανό του Αιγαίου πελάγους. Ο μύθος της γοργόνας κι η αγάπη του Λόρδου Βύρωνα για την Ελλάδα, διάσπαρτες εικόνες ανάμεσα σε μουσικές της Μικράς Ασίας, συρτούς του Αρχιπελάγους, καντάδες και πολιτικά-Ιστορικά τραγούδια. Ένας κόσμος αιθέριος, αγγελικός κι αγνός στα Κιμιντένια βουνά της Μικράς Ασίας.

Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές του αναμνήσεις στις Κυδωνίες της Μ. Ασίας στο έργο του «Αιολική Γη». Οι μνήμες του μας ταξιδεύουν πίσω, στους παλιούς χρόνους του ελληνικού αρχιπελάγους, κι απ’ τη γραφίδα του ξεπηδούν τα σχήματα, τα χρώματα, η μαγεία του μύθου, για να γίνουν στο στόμα κίνηση και ρίγος της καρδιάς, σαν φως, σαν ποίηση…. σαν Παραμύθια… Παραμύθια Ανατολής.

Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό. Απαραίτητη η κράτηση 2106929090, 2106995777

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20,  Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470, info@theatroimeras.gr, www.theatroimeras.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.