ΥΛΙΚΑ:

8 αυγά
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/3 σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 αλεύρι απ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
4 κουταλιές χλιαρό γάλα

ΣΙΡΟΠΙ:

3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
6 κουταλιές βούτυρο
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κρέμα τυριού
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
3 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι άχνη
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χωρίζω ασπράδια από κρόκους και χτυπάω μαρέγκα. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω τη βανίλια και το χλιαρό γάλα .Ανακατεύω σιμιγδάλι με αλεύρι και μπέικιν και τα ρίχνω μέσα στα αυγά και τέλος ρίχνω απαλά τη μαρέγκα. Βάζω σε φόρμα βουτυρωμένη το μίγμα και ψήνω για 1 ώρα στους 170β. Βράζω το σιρόπι και σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί κι ανακατεύω όλα τα άλλα υλικά μέσα στην κρέμα γάλακτος. Καλύπτω τον κορμό με το ραβανί με την κρέμα και μετά ρίχνω τη φράουλα εδώ κι εκεί στην κρέμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.