Υλικά:

1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά και μια φλωρίνης
μαϊντανό και δυόσμο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Λίγο σπρέι βαλσάμικο
φύλλο Κουρού λεπτό
200 γραμ φυτική μαργαρίνη
200 γραμ τυρί Φιλαδέλφεια ή γιαούρτι στραγγιστό
3 κ σ μουστάρδα Dijon
3 κ σ ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο
400 γράμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις- ίσως χρειαστεί  λίγο παραπάνω
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το χοντροκόβουμε με τα χέρια.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια Ζουλίεν.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα κρεμμύδια και πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε και ψεκάζουμε τρεις φορές τα υλικά μας με το βαλσάμικο. Μετά ρίχνουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε για να πέσουν τα υγρά μέσα και να μαλάκωσει, το ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Αποσύρουμε κι ετοιμάζουμε το φύλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο μαλακωμένο με τυρί κρέμα, λάδι, μουστάρδα, αλάτι με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε πρώτα το καλαμποκάλευρο ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ κι από τα χέρια μας. Θέλουμε ζύμη αφράτη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε δυο φύλλα ,στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα το πρώτο φύλλο βάζουμε τριμμένη παρμεζάνα στο φύλλο και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε στη γέμιση.
Προσθέτουμε όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε και λαδώνουμε. Ψήνουμε στους 180β για τρία τέταρτα περίπου. Καλή σας επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.