Κάποια κατοικίδια έχουν την τύχη να ζουν με οικογένειες που τα αγαπούν και τα φροντίζουν. Κάποια άλλα είναι ακόμα πιο τυχερά, γιατί είναι διάσημα και δέχονται την προσοχή και την αγάπη περισσότερων ανθρώπων.

Ο K-9 Piper δεν είναι ένας απλός σκύλος. Είναι ένας σκύλος με μία πολύ σημαντική αποστολή: τον εντοπισμό ζώων στο αεροδρόμιο Cherry Capital του Michigan. Δουλειά του είναι να ελέγχει αν υπάρχουν πουλιά κι άλλα άγρια ζώα στους διαδρόμους και τους τροχούς και να τα διώχνει. Σκυλιά της ράτσας Border Collies είναι ιδανικά για αυτή τη δουλειά.
Κατά τη διάρκεια των περιπολιών ρουτίνας, ο K-9 Piper είναι επιφορτισμένος με τη δύσκολη- για τους άλλους- δουλειά να ανιχνεύει τρωκτικά και μικρά θηλαστικά. Με αυτό τον τρόπο βοηθά στην αποτροπή ατυχημάτων στη διαδρομή προσέγγισης / αναχώρησης των αεροσκαφών.  Επίσης εντοπίζει τις τρύπες των ζώων και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να ξεχωρίσει τις παλιές από τις καινούριες

(http://www.airportk9.org/)


Ο Bo γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2008 κι έγινε διάσημος, επειδή είναι ο αγαπημένος  της οικογένειας Ομπάμα. Πρόκειται για ένα αρσενικό πορτογαλικό σκυλί. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του έλαβαν το σκυλί ως δώρο και καθώς υπήρξε ο σκύλος της «πρώτης οικογένειας» των Η.Π.Α., έγινε γνωστός ως το «πρώτο σκυλί». Τον Αύγουστο του 2013 ο Bo απέκτησε παρέα, τη Sunny, ένα θηλυκό σκυλί της ίδιας ράτσας.

Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι την περίοδο που η οικογένεια Ομπάμα έψαχνε για το κατάλληλο κατοικίδιο, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αφιερώσει πολλές ώρες κι αμέτρητες σελίδες σχετικά με το θέμα αυτό.

(http://www.readersdigest.ca/home-garden/pets/worlds-most-famous-animals/4/)


Στη φωτογραφία βλέπουμε την Toulouse και την Ariana Grande. Κι αν σε εσάς είναι γνωστό ίσως μόνο το όνομα της νεαρής καλλιτέχνιδος,  στις Η.Π.Α. η σκυλίτσα αυτή είναι πολύ διάσημη, καθώς έχει φωτογραφηθεί ακόμα και ως μοντέλο. Η Ariana Grande την υιοθέτησε από ένα καταφύγιο ζώων κι έκτοτε είναι αχώριστες!(arianagrande/Instagram )

 

 


Αν γνωρίζετε το περίεργο έθιμο των Αμερικανών να ρωτούν στις αρχές περίπου κάθε έτους τη μαρμότα, αν ο χειμώνας τους θα είναι βαρύς ή όχι, τότε σίγουρα θα έχετε δει κάποιο τρωκτικό σαν τον Phil. Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου  ο Phil μεταφέρεται από το σπίτι του στο Punxsutawny της Pennsylvania σε μια σκηνή, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος περιμένει να ακούσει πόσο μακριά είναι η άνοιξη. Φυσικά οι προβλέψεις του δεν είναι πάντα σωστές, αλλά αυτό δεν πτοεί καθόλου τους κατοίκους της περιοχής και ειδικά τον πρόεδρο της τοπικής λέσχης, που ισχυρίζεται ότι μιλάει τη γλώσσα του τρωκτικού και μπορεί να μεταφέρει, όσα προβλέπει.  Ο υπέργηρος Phil, παρά την ταλαιπωρία αυτή, φαίνεται να έχει ζήσει ως τώρα καλά έχοντας ως συντροφιά τη γυναίκα του Phyllis.

(http://www.readersdigest.ca/home-garden/pets/worlds-most-famous-animals/12)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.