Για τέταρτη χρονιά η Λάρισα διοργανώνει μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του cocktail και του καλού ποτού στην Ελλάδα. Το Bar Engage 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με ακόμη πιο διευρυμένους ορίζοντες, ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα.

 

Φέτος, στο Bar Engage θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες – παγκοσμίως – προσωπικότητες του bartending, εκπροσωπώντας 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World’s 50 Best Bars) . Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιφυλάσσουν τόσο στους συμμετέχοντες επαγγελματίες, όσο και στο κοινό μια εμπειρία μοναδική για τα ελληνικά κι ευρωπαϊκά δεδομένα. Βartenders, influencers και opinion leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν γνώσεις κι εμπειρίες με συναδέλφους τους και με το κοινό, μέσα από Pop Up bars, και special events.

 

Το Bar Engage 2019 σε αριθμούς:

 

20 διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders

13 χώρες με εκπροσώπους από τα καλύτερα bars τους

10 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου

32 από τα καλύτερα bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας

21 bars, clubs κι άλλοι χώροι στην πόλη της Λάρισας

 

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται:

 

από τη Γαλλία:

Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι)

από τη Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο)

από τις ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη)

από την Ισπανία: Borja Triñanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη)

από την Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο)

από την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία)

από τον Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός)

από τη Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο)

από τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο)

από την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ)

από την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα)

από τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη)

από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

 

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν από την Αθήνα: The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca. Από τα Τρίκαλα: BitterSweet, Ρετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από τον Βόλο: Grappa. Από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Χαλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea.

 

Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τα The Alley, Bamboo, Barley, Bollocks, Coquet, Dante’s, Floyd, Gossip, Κιού, Κλίμαξ, Kubrick, Las Ramblas, Lobster, Monkey & Donkey, Πόρτεγο, Pablo, People, Sherlock, Suite 33, Ten Doors, Wisedog, Φρούριο.

 

Ακολουθήστε το Bar Engage

Facebook: BarEngage

YouTube channel: Bar Engage Αγκαζέ

Instagram: bar.engage.gr

Web: www.bar-engage.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.